[#1] Rozważania polityczne
Proszę tutaj kontynuować dywagacje polityczne.
[#2] Re: Osoby ignorowane
Nie zapominaj o nienawiści zaszczepianej przez PO i ITI:)
[#3] Re: Osoby ignorowane

@AlbertS, post #2

Nie znam takiego przypadku :)
[#4] Re: Osoby ignorowane

@kjb666, post #3

Po Twoim komentarzu widać, że Ty takim jesteś:)
[#5] Re: Osoby ignorowane

@AlbertS, post #4

Moje zdanie na temat fanatyków wyhodowanych przez PiS i Krk jest niezależne od faktu istnienia lub nie partii PO jak i stacji TVN :) Tak samo nie trawię chamskich wypowiedzi Niesiołowskiego, nienawidzę mlaskania Kaczyńskiego i sztucznych przemówień obecnego prezydenta Komorowskiego.

Więc niestety spudłowałeś :)
[#6] Re: Osoby ignorowane
A czemu PPA nie stworzy możliwości ignorowania polityków ?
[#7] Re: Osoby ignorowane

@kjb666, post #5

Amen. Tylko po co znowu piszesz o polityce? Za mało jej już na ppa?

Nie strzelałem tylko interpretowałem Twoją wyraźną i stronniczą wypowiedz. Zresztą nawet jakbym spudłował z Karola Gustawa to nie na tyle, żebyś nie oberwał odłamkami lub samą eksplozją:)
[#8] Re: Osoby ignorowane

@AlbertS, post #7

Nie bądź niesprawiedliwy, nie tylko o polityce. Pisze też o jakimś dziwnym "Krk". Zapewne chodzi o miasto Kraków, Krajowy Rejestr Karny albo wyspę w Chorwacji.
[#9] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #8

Trolluj dalej : http://pl.wikipedia.org/wiki/Krk
[#10] Re: Osoby ignorowane

@Valwit, post #9

Chcę, żeby kjb się jasno zadeklarował, a nie ukrywał za jakimiś skrótami (czyżby ze strachu?).
[#11] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #10

Nie znam innego znaczenia skrótu Krk, a co do strachu to fanatyków religijnych powinno się bać :)
[#12] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #10

oj teraz to juz definitywnie trollujesz. KRK jest normalnym skrótem, jak PPA czy PKP.
[#13] Re: Osoby ignorowane

@kjb666, post #11

Jeśli nie boisz się dyskusji o tym, że rozsiewasz nieprawdę (chodzi Ci o Kościół Katolicki? Wnioskuję po "nowej" ksywie, nie po treści posta) pisząc o "nienawiści zaszczepionej przez krk" (post numer 66) to załóż odpowiedni temat w Hyde Parku.

@Valwit: Zgadza się, i nie jest skrótem jednoznacznym (jak sam udowodniłeś podając choćby link do Wikipedii). Nie wiem na 100% o które rozwinięcie skrótu chodziło koledze kjb (jak dotychczas nie udzielił odpowiedzi), dla mnie hasło, że "krk zaszczepia nienawiść" jest równie prawdziwe dla Krajowego Rejestru Karnego, Krajowych Ram Kwalifikacji czy portu lotniczego Kraków Balice (kod lotniska) co dla Kościoła Katolickiego.

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2011 16:21:56 przez recedent
[#14] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #13

nie no, jasne. nie brne dalej, sami sie karmcie :)
[#15] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #13

No cóż, z gościem jest gorzej niż podejrzewałem, szkoda, że nie rozsiewa takich prawd o islamie mieszkając w iranie, tam szybko by mu pokazali czym jest kościół w danym kraju, niestety Europa dlatego jest słaba i islam ją pochłonie bo właśnie za takie swawole w europejskich krajach się nie kamieniuje na dzień dobry. ok, racja
[#16] Re: Osoby ignorowane

@AlbertS, post #15

Albert@niestety Europa dlatego jest słaba i islam ją pochłonie

prawie jakbym sluchal slynnego brevika :)
[#17] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #16

Czy możemy ten arcyciekawy wątek kontynuować w przeznaczonym do tego miejscu (Hyde Park) w założonym specjalnie na ten cel wątku (kjb, czekamy)? Nalegam.
[#18] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #17

Oczywiście możesz założyć stosowny wątek :)
[#19] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #16

Wiesz, wyjedz z Warszawki do innych krajow europy o rozwinietej gospodarce a szczegolnie dodatkach socjalnych to wtedy zrozumiesz.

Nie spodziewaj sie, ze islamisci przyjada do Polski. Polska to 3 swiat europy, byl ostatnio ranking gospodarczy, nie pomne szczegolow, uplasowalismy sie miedzy krajami Afryki i to tymi biedniejszymi.

Ps.
Recedent, nie widze abys stworzyl osobnego watku?

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2011 12:21:54 przez AmiChris

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2011 12:22:05 przez AmiChris
[#20] Re: Osoby ignorowane

@AmiChris, post #19

bylem w UK,USA,IE,DE,FR,IT,ES ..
nic mnie do tych krajow nie przekonalo
Socjal ? moze byl kiedys zobacz co sie dzialo w ubieglym tygodniu na ulicach londynu 2.5 mln ludzi wyszlo na ulicace i protestowalo ? we Itali ? socjal obciety do minimum .. w Hiszpani jeszcze gorzej bo 23 % ludzi bezrobotnych .. Ameryka moze byc bankrutem .. bezrobocie 12 % (a kraj ma 260 mln ludzi)
wiec taka cala warszawa nie ma pracy ..tak to obrazowo mozna przedstawic ..
Polska to kraj ktory nie zyje ponad poziom ..nie zyje na kreydt .. ludzie nie sa porozpasani jak w USA ze wszystko na kredyt..
POLSKA PRZETRWA TEN KRYZSY ZNACZNIEJ LEPIEJ NIZ MYSLISZ ...choc on dopiero nadchodzi.

zarabiajac 1000 Euro .. to jest taki przelicznik jakbyc w polsce zarabial 1500 zl .. tyle samo mozna kupic produktow.

W warszawie zyje mi sie dobrze jesli chodzi o prace (bo miasto takie sobie i troche za szybki tryb zycia) .. i na razie nie zamierzam emigrowac bo i po co ? wyjezdzjaac traci sie przyjaciol rodzine i nie jestes "swoj" tylko zawsze obcy wytykany palcem glupi polaczek... bo nigdzie nas nie lubia na zachodzie.
[#21] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #20

POLSKA PRZETRWA TEN KRYZSY ZNACZNIEJ LEPIEJ

Przetrwa lepiej dzięki istnieniu krajowej złotówki, inaczej mówiąc dzięki temu że nie należymy do Eurolandu...

zarabiajac 1000 Euro .. to jest taki przelicznik jakbyc w polsce zarabial 1500 zl .. tyle samo mozna kupic produktow.

Za 1500 zł to nie utrzymasz rodziny w skali miesiąca... jesteśmy źródłem taniej siły roboczej i rynkiem zbytu, ot co... i w tym tkwi problem... nie wszyscy w Polsce chcą być pariasami UE...
[#22] Re: Osoby ignorowane

@AmiChris, post #19

Czemu ja mam zakładać wątek? Pisałem już dwukrotnie - jeśli kjb chce się tłumaczyć z kłamstwa, które napisał niech się pofatyguje sam i zrobi to w miejscu wyznaczonym. Jeśli (jak widać) wcale się do tego nie kwapi, to możesz mu pomóc i założyć taki wątek samemu. To tylko parę kliknięć.

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2011 13:52:23 przez recedent
[#23] Re: Osoby ignorowane

@AmiChris, post #19

Raczej niech pomieszka. Ceny w PL są niejednokrotnie wyższe, więc za 1000 euro netto w wielu krajach UE żyje się o niebo lepiej niż za 1500 zł netto w PL, ale HOLDYSowi tego nie wytłumaczysz, bo zaopatrywał się w sklepie dla polskich turystów nie znajacych angielskiego

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2011 13:56:31 przez gx
[#24] Re: Rozważania polityczne

@recedent, post #22

Skoro nikt nie chciał, to ja założyłem. Dyskusję polityczną proszę prowadzić tutaj.
[#25] Re: Osoby ignorowane

@AlbertS, post #15

niestety Europa dlatego jest słaba i islam ją pochłonie

To zdumiewające, że każda bzdurna teoria znajdzie swoich zwolenników a każdy slogan - powtarzaczy. Islam i nasz krąg kulturowy to niemal ogień i woda, rzeczy kompletnie nie do pogodzenia. Dlatego tak jak nie udaje się eksport demokracji w stylu zachodnim do krajów islamskich, tak islam się u nas nie przyjmie, poza jakąś niewielką niszą.

Lokalny islam wygląda jak gdański meczet - ubogi i niedoinwestowany, otoczony rzadko koszonym, zachwaszczonym trawnikiem i płotem, którego tylko jedno przęsło zostało wykończone. Od czasu do czasu gromadzi się tam niewielka grupka mężczyzn, głównie obcokrajowców. Nic więcej się tam nie dzieje. I chociaż wszyscy już dawno przyzwyczaili się do tego "obiektu", to nadal pasuje on do otoczenia i lokalnej specyfiki jak palma do centrum Warszawy.
[#26] Re: Osoby ignorowane

@Daclaw, post #25

Hmm... Ta "bzdurna teoria" staje się praktyką np. we Francji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem