[#1] Sterowniki do obsługi SFS pod WinXP
Czy jest takie coś jak sterowniki SFS pod Windows XP? Pytam, bo obecnie nie mam sprzętu z AmigaOS/MorphOS ani Linuxa, a potrzebuję coś ściągnąć z dysku SFS. A że zalezy mi na czasie nie chcę czekać aż kupię odpowiedni sprzęt.
[#2] Re: Sterowniki do obsługi SFS pod WinXP

@Solo Kazuki, post #1

A to pod winuae nie dziala sfs ? :)
[#3] Ktoś z okolic Zabrza - SATA w SFS

@Norbert, post #2

Chyba szybciej (i łatwiej) będzie się do kogoś zwrócić.

Czy jest ktoś z okolic Zabrza u którego mógłbym odczytać dane z dysku SATA w systemie SFS?
Potrzebowałbym zgrać parę pierdół z dysku. Kwiestia kilkunastu minut, może pół godziny.
[#4] Re: Ktoś z okolic Zabrza - SATA w SFS

@Solo Kazuki, post #3

Właśnie widać jak szybciej, dopiero 3 dni czekasz ;)

Poważnie, cóż takiego trudnego/wymagającego w podłączeniu tego dysku do Twojego komputera?
Z czym masz problem, może pomożemy?

Ja używam przejściówki USB z wejściem na jeden dysk standardu 2.5 cala, 3.5 cala lub SATA i nie ma nic łatwiejszego/szybszego od tego.

PS: Jak masz blisko do granicy z Czechami to wpadnij, przegram Ci i zademonstruję zalety tej przejściówki. ;)

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2011 11:05:22 przez Shoonay
[#5] Re: Ktoś z okolic Zabrza - SATA w SFS

@Shoonay, post #4

Nie mogę znaleźć działających z WinUAE ROMów KS i nie mam partycji z systemem. A tak pozatym wszystko OK.
[#6] Re: Ktoś z okolic Zabrza - SATA w SFS

@Solo Kazuki, post #5

Sam sobie odpowiadam... ale tak to czasami bywa ;)

A tak na serio, to mam już KS. Potrzebowałbym system na rozkulanie i zgranie. Prosiłbym o pisanie na priva, żeby nie irytować co poniektórych
[#7] Re: Ktoś z okolic Zabrza - SATA w SFS

@Solo Kazuki, post #6

I znowu gadam sam z sobą... ;)

Dobra, już sobie poradziłem. Postawiłem WinUAE i... teraz muszę poszukać gdzie mam ten cholerny dysk...
[#8] Dysk SATA 500GB w SFS

@Solo Kazuki, post #7

Niestety UAE nie radzi sobie z dyskiem - wywala mi "czerwoną ramkę" za każdym razem jak próbuje bootować (z dyskietki startowej oczywiście, na HD jest MorphOS). Zapomniałem także dodać iż dysk ma 500GB (0,5TB) więc Amiga1200 raczej odpada.

Potrzebowałbym więc kogoś z systemem MorphOS z okolic Zabrza. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc, gdyż zależy mi na ściągnięciu czegoś z tego HD.

Edit: A AROS sobie by poradził? Jeżeli tak, to może być ktoś z AROSEM. W ogóle wszelka pomoc mile widziana!

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2011 11:09:05 przez Solo Kazuki
[#9] Re: Dysk SATA 500GB w SFS

@Solo Kazuki, post #8

Czy do SFS dla MOSa nie potrzebujesz komputera z takim systemem? chyba tak.
Wystarczy ze znajdziesz kogos z PPC (macmini, emac, PM) na ktorym dziala MorphOS.
System odpalisz z plytki, a dysk podlaczysz przez USB.

Z checia bym Ci pomogl, ale do Zabrza mam 200km
[#10] Re: Dysk SATA 500GB w SFS

@Norbert, post #9

Cholera... ja to potrafię sobie utrudnić życie.

Nic, trzeba kombinować dalej
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem