[#1] Sprzedane dane ???
Normalnie "totalna permanentna inwigilacja"

sprzedane dane

Dedykowane koledze ....

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 11:52:46 przez Tomski
[#2] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

Pieprzeni złodzieje (państwo, jakby ktoś nie zrozumiał) :/

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 11:56:25 przez _arti
[#3] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

[#4] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

dopoki nie wyjdziemy na ulice bedziemy dymani
[#5] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

Wczoraj w TV było jak Wrocławska skarbówka zniszczyła firmę.
[#6] Re: Sprzedane dane ???

@PrzemasIII, post #4

To nie tylko kwestia wyjścia na ulicę. Myślę, że jakby komuś krwi nieco upuścić, to reszta byłaby dużo ostrożniejsza.
[#7] Re: Sprzedane dane ???

@przemysław, post #6

Ja już od dawna żyję w przekonaniu, że my rządzących w takiej formie jak obecnie do niczego nie potrzebujemy.

Problem leży jednak bardziej po naszej stronie - kiedyś jakiś facet (chyba aktor) spytany w radiu na żywo co zmieniłby w polskiej polityce, odpowiedział: - profil wyborcy. W/g mnie trafił w sedno sprawy: - dopóki nie nauczymy się być odpowiedzialnym społeczeństwem (to raz) obywatelskim (to dwa), dopóty "państwo" będzie serwować nam rozmaite patologie, od bezkarnie niszczącego firmy fiskusa przez chory system opieki zdrowotnej, nieudolny wymiar sprawiedliwości, przerost zatrudnienia w administracji po nepotyzm czy łapówkarstwo. Nie ma tutaj innej drogi, a łatwe to nie będzie - żeby uświadomić sobie stopień ignorancji Polaków, wystarczy smutna statystyka za rok 2010: prawie 60% naszych "homo sapiens" przez 12 miesięcy nie przeczytało ani jednej książki . Jak, mając do czynienia z materiałem ludzkim takiej jakości można w ogóle rozmawiać o dobrej organizacji skomplikowanej struktury jaką jest państwo? Czy ktoś kto nie przeczytał w ciągu roku nawet głupiego "harlekina" może mieć pojęcie o państwowych finansach, sądownictwie lub administracji, by na tej podstawie móc wybrać lepszy program danej partii?

Co z tego jak w wąskim gronie osób zdamy sobie sprawę z czym mamy do czynienia, jak kolejne wybory może wygrać jakiś tam symboliczny "lepper" czy "tymiński", wystarczy, że naobiecuje motłochowi kiełbasy, taniej wódki i po 100 000 PLN na przehulanie ... Możliwość głosowania nabywa się wraz z osiągnięciem pełnoletności, nieważne czy jest się świniopasem czy profesorem PAN ...

Co nam wobec tego przyjdzie z wychodzenia na ulice? Kiedyś wyszliśmy, PRL upadła, dostaliśmy wolność, z którą zrobiliśmy to co mamy dzisiaj, a był to świeży start, można było inaczej to rozegrać ...

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 19:59:51 przez mccnex

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 20:01:11 przez mccnex
[#8] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

Przypominam, że dział "Pręgierz" jest opisany następująco: "Tutaj możecie sobie ponarzekać i popisać o tym, co Was "boli" w amigowym światku.

Temat przeniosłem do Hyde Parku.
[#9] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

ale o co Wam chodzi ???
[#10] Re: Sprzedane dane ???

@Tomski, post #1

Jak zwykle Państwo wyciąga łapy do drobnych ciułaczy, co z tego wyniknie?. Allegro się rozkręciło na drobnych sprzedawcach, po wycofaniu się drobnicy może się poważnie zachwiać lub zaliczyć glebę. Straci na tym skarb państwa. Wpływy z podatku allegro podejrzewam że są niemałe, ktoś kto dorobił na allegro tez przecież wydał kasę w Polsce zapłacił akcyzę w paliwie, VAT 23% w sklepie. Kowalski który ma rodzinę na utrzymaniu a zarabia 1500 i powiedzmy sobie miesięcznie dorobił 300zł, teraz pójdzie po zasiłek do mopsu. Pracowników allegro pewnie też trochę poleci jak będzie mniejszy majdan do upilnowania. Jak tak na to wszytko patrzę i czytam te newsy to dochodzę do wniosku że polak da sobie zawsze radę - tylko żeby Państwo nie przeszkadzało to będzie git. Nie jestem za okradaniem Państwa, na pewno są osoby które handlują na dużą skalę nówkami, podróbkami nie płacąc podatków. Ale to trochę znów jak z tym ACTA, nie chce się pojedynczo wyrywać chwastów lepiej napalm na wszystko zrzucić :).

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 13:47:10 przez companiero
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem