[#1] chcieć to móc
Konkurencja nie śpi...
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2218885.html

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2012 23:19:03 przez Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: chcieć to móc

@Shredder, post #1

"A to przepraszam kolegę :) Miałem XCA12 bez turbo i klimat wczytywania z kasety jest to raczej ostatnia rzecz którą chciałbym odtworzyć :) "

Magnetofon do małego atari to było coś co przekonało mnie że warto wydać ponad drugie tyle kasy i kupić stację dysków. Przejściu na Amigę tę rozsądną zasadę przeniosłem na twardy dysk do A500 i kolejnych.

Pozdrawiam
[#3] Re: chcieć to móc

@RadoslawF, post #2

Ja od początku miałem do Atari cartridge Turbo Blizzard.
Z grami w normalu się spotkałem za pierwszym razem jak mi rodzice kasetę z grami kupili w sklepie Zenit w Katowicach, nie znali się :)
Potem oryginały z L.K.Avalonu w normalu, fakt to była masakra, pamiętam Barbarian to jakieś 20 minut sie ładowało, w trakcie ładowania czytałem książkę, po 18 minutach load error i przewijanie od nowa.

Turbo 2000 to dla mnie dziwne było bo magnetofon trzeba było przerobić.

Stację LDW kupiłem po latach jak już miałem A1200, pierwsza gra jaką wczytałem z flopa to Karateka :)

Pamiętam że był wcześniej jakiś kabelek który się podłączało do peceta + program i wtedy pc robił jako twardy dysk do Atari.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem