@OSH,
post #44
Aż się zalogowałem na to forum :D
U:EU - eh to była gra ale tylko wersja na a500 - dużo trudniejsza niż na aga
każda wersja oprócz wersji a500 i remake na windowsa miała błąd w pliku iglob.dat który zamiast 64 bajtów miał 60 co kasowało poziom trudności po pierwszej misji.
na wikipedii jest opisane jak poprawić pliki aby to naprawić - jest trudniej ale i tak a500 to była rzeź i nie przeszkadzało mi wachlowanie dyskietkami - przeszedłem tą grę wiele razy.
wracając: czyli wersje dos wszelkie na pc - poziom najłatwiejszy, wersja aga - drewno i to samo ale dało sie napisać skrypt i poziom trudności dął się utrzymać ale i tak a 500 była najbardziej dopracowana. np w żadnej innej wersji nie da się używać stunroda nad postacią np w windzie oprócz a500
dodatkowo w największym ufo, bazie, itd na a500 było 36 obcych w pozostałych wersjach chyba max 26.
btw w tą grę grama do dzisiaj ale na pc - łatwiej laptop łóżko itd.
co do amigi nawet ją wygrzebałem jaki czas temu, bo mam a1200 + 060 (mało rzeczy działa) i 040 dużo rzeczy działa) i dysk 2gb 2,5" i max ramu. To już od hmm chyba 20lat? bo w piwnicy lezy a500 a600 i 1200 w domu
wracając, kiedy chce wrócić do "krwi" mam zapisany save gdzie na samym początku obcy znaleźli moją bazę i ze startowym setupem mam się obronić przeciwko sectoidom. Mega trudne zadanie.
nie dość cze cyberdisc to jeszcze broń psi u sectoidów.
co do innych " moje dzieci oszalały na punkcie bckid :D
pomimo ,że to generacja ps2 ps3 psp psvita moce i pc-tów i innych pierdół...
jak widać grafka ma tu trzecie znaczenie skoro można napitalać w super froga. Co do josticków - dla padowych graczy - herezja.
a co jaciekawsze - młody z kumplami umawiał się na fifa w ps3 po tym jak mu pkazałem sesible soccer padł ze śmechu ale po 2 meczykach się wkręcił. teraz jak wraca z kumplami ze szkoły to się na sensiblu napitatalją. O dziwo, wiekowy scandubler działa! sensibe na 50" - miodzo :D
no dobrze, pozdrawiam