[#1]
Scorched Earth na... Atari XL
Uff... W końcu się za to zabrałem i wrzuciłem filmik z grą jak w tytule. Była ona wzorowana na wersji PC z tamtego czasu. Gra w zasadzie jest skończona - ale ograniczona do jednej rozgrywki. Miała być wydana przez ASF, które niestety chyba się rozwiązało zanim gra była skończona. Chyba nie jestem pewien, musiałbym się spytać kolegi/autora. Gdzieś na dyskietkach była też dołączona muzyka napisana w Future Composer która jednak w grze się nie znalazła. Dlaczego? Nie wiem, ale też mogę się dowiedzieć.
O co chodzi? Ano o to aby na forum atarowskim dać znać , że taka gra w ogóle istnieje. Ja tam nie jestem zalogowany, ale wiele osób z tego forum udziela się też na forum Atarowskim. Był pomysł aby podrzucićtę dyskietkę na party Atarowskie w 2010 które odbyło się w Gdańsku, ale niestety zasypało wtedy Trójmiasto i nie dojechałem grzęznąc w Pruszczu Gd. Można by tę grę zdekompilować (chyba?) aby znieść to ograniczenie do jednej rozgrywki. Miał sięSachy tym zająć z błogosławieństwem autora - Michała, ale jakoś od ponad roku temat leży nie ruszony.
Jeśli znalazł by się ktoś kto kto by zmienił to ogranicznie gry, to podeślę kopię dyskietki.
Scorched Earth Atari 8bit :)
Rulez!
Ostatnia aktualizacja: 31.05.2012 17:17:28 przez Deftronic/...