[#1] Wpychanie PC do obudowy od Atari ST
Ponieważ pasjonujący offtop w innym wątku osiągnął masę krytyczną, postanowiłem przenieść go tutaj. Miłej dyskusji życzę.
[#2] Re: NOWA AMIGA!!!
To to jeszcze nic a widziałeś takiego Atarka ???
[#3] Re: NOWA AMIGA!!!

@Art, post #2

Taki fajny komputer zagrzybił, fuj.

Pozdrawiam
[#4] Re: NOWA AMIGA!!!

@Art, post #2

Klawisze funkcyjne w kształcie "kopytek" :P
błeee ;)

PS.
Idea ciekawa
[#5] Re: NOWA AMIGA!!!

@RadoslawF, post #3

z tego co widziałem to osrał czarną farbą i podbiął do nowego LCD
[#6] Re: NOWA AMIGA!!!

@rick1982, post #5

Zmianę wnętrzności przegapiłeś.

Pozdrawiam
[#7] Re: NOWA AMIGA!!!

@RadoslawF, post #6

Ale jaki jest sens pchania PC microATX do obudowy atarynki i to całkiem udanego modelu STeFana 1040 - toż to jawna profanacja. Rozumiem jakby ktoś zapakował do tego sprzętu turbosa albo emulator sprzętowy i na tym zestawie postawił Windępomysł
[#8] Re: NOWA AMIGA!!!

@rick1982, post #7

Ponieważ ludzka głupota nie zna granic. :)
[#9] Re: NOWA AMIGA!!!

@rick1982, post #7

STFM. Pomijając pomysł pomalowania obudowy na czarno co mi się nie podoba sama idea jest OK. Jest mnóstwo ubitych klasyków czy to Amig czy Atari więc pakując do środka starej obudowy wnętrzności peceta zyskujemy połączenie klimatu lat 80 z funkcjonalnością roku 2012.

Ciekawe czy podobnie dałoby się zrobić z Atari 800XL . Pewnie największy problem to połączenie oryginalnej klawiatury ze współczesną płytą.
[#10] Re: NOWA AMIGA!!!

@conrdd, post #9

Obudowy typu A500 czy innego Atari wcale nie są funkcjonalne. Funkcjonalny to jest malutki komputerek o wielkości 15x15, gdy obok niego stoi cieńki monitor LCD i zwijana gumowa klawiatura. :)
Ja sam, do tej pory jedną z A1200 mam w oryginalnym desktopie, ale to z nostalgii. Wcale nie uważam że te obudowy są funkcjonalne. :)
[#11] Re: NOWA AMIGA!!!

@conrdd, post #9

Funkcjonalność to się zyskuje tak jak kolega powyżej mojego a poniżej Twojeg posta napisał. Natomiast cała zabawa w RETRO polega na tym aby sprzętowi przywrócić wygląd taki jaki miał kiedyś. Chyba że się bawimy w overclocking to inna bajka, ale zarówno konserwatywni jak i liberalni amigowcy czy atarowcy nigdy by gównianego grzyba nie wepchnęli do już nie wielu oryginalnych obudów. Za to co zrobił tamten koleś to powinni za jaja wieszać na przydrożnym drzewie ku przestrodze
[#12] Re: NOWA AMIGA!!!

@rick1982, post #11

jego kompiuter to może robić co chcieć. Zawsze mógł zrobić filmik "Smash my Atari ST" a skoro tego nie zrobił to jest git majonez ;)

co jednak źle jest zrobione to sam ten mod jest do dupy
co to za ST jak wygląda jak grzyb w obudowie po ST

prawidłowy mod powinien być tak zrobiony aby wierzchu wszystko wyglądało identycznie jak Atari ST a nie blacha ATX wystawała z wyciętego otworu a reszta portów pozaklejana Widziałem cały wątek gdzie sporo ludzi zgrzybiało ST i każdy jeden tak samo paskudnie zrobiony. Zero estetyki normalnie ...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem