[#1] Zdjęcia telefonem komórkowym
Komentarze przeniesione spod wiadomości
[#2] Blog użytkownika AmigaOne X1000
iPhone4S robi mi lepsze fotki i filmiki niż mój kilkuletni Canon A620. usmiech

taa, zwłaszcza jeśli chodzi o zoom, tryb makro i zdjęcia robione w warunkach kiepskiego oświetlenia, tak?
Apple nie musi wcale reklamować swoich produktów, ponieważ tak pięknie robią to jego użytkownicy;)
[#3] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@luk, post #2

Powiedz Apple a zaraz jakis zakuty hater sie odezwie,to jakas choroba umyslowa jest jak boga kocham
[#4] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@Aniol, post #3

Przeciez wszyscy wiedza ze apple robi najsupersze zdjecia. Ta ogniskowa, ten jasny obiektyw, ta matryca, ta optyka! Eosy srosy :)
[#5] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@pawelini, post #4

ZiewŚpioch
[#6] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@Aniol, post #3

Ale napisz proszę, co Cię tak zabolało? Napisałem nieprawdę? Bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz, trochę dystansu nie zaszkodzi.
[#7] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@luk, post #6

Ja ? Dystansu? ;) Meczy mnie po prostu ten powszechny kompleks Apple.Samo Apple nic mnie nie obchodzi ,a ich komputery i OSX uważam za ( cenzura ;) ) ,ale nie odczuwam potrzeby oznajmiania tego światu,a już na pewno docinania ludziom o odmiennym poglądzie na ta kwestie.To dziecinada ok, racja

Pozdrawiam i nie odbierz tego jako ataku,peace i w ogóle ;)
[#8] Blog użytkownika AmigaOne X1000
Jeszcze się nie nauczyłeś, że każdy news mający cokolwiek wspólnego z Amigą jest przez mosowców-filozofów którzy są wyrocznią w sprawach os4 zamieniany w niekończący się offtop. Dotyczy to tego newsa , Amigacygnixa , blogu Trevora,Sam 460 setup, nowej partii x1000, a to tylko przykłady z ostatniego tygodnia. Moderacja nie widzi w tym nic złego bo przecież każdy ma prawo do wypowiedzi , a obrażanie i negowanie wszystkiego dookoła to takie typowo polskie zachowanie.
[#9] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@vegeta, post #8

Gdyby nie mosowcy, to pod newsem wiałoby pustką :) Nikt tu nie ma X1000 chyba :)
[#10] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@kjb666, post #9

I byłoby to o wiele lepsze, lepsza pustka niż czytanie bzdur.
[#11] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@luk, post #2

Nie dlatego. Po prostu ostatnio byliśmy na spacerze. Ja zrobiłem kilka fotek iPhone4S, żona swoim jakimś Sony Ericssonem i potem tym naszym starym Canonem. Wieczorem przy selekcji zdjęć ze śmiechem uznaliśmy, że te z aparatu wyszły zdecydowanie najsłabsze. To bardzo stary aparat. Nie chcę tu rulezować, fanbojować. Możemy przyjąć, że chodziło o tego SonyEryka. Obojętne.
A jeżeli chodzi o makro w iPhone to np. tu widać jak wygląda:
http://instagr.am/p/MNvG_Tv9Su/

Olejmy już ten temat. Poddaję się i przyznaję wszystkim rację. Niepotrzebnie się odzywałem. Nie chce mi się gadać. :) Chciałem tylko napisać, że tak zwane "zdjęcia z telefonu" przestały być już symbolem słabej jakości. Oczywiście DZISIEJSZEGO aparatu nie zastąpi telefon. Robienie fotek jakimś telefonem to sytuacja awaryjna.

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2012 19:58:00 przez MDW
[#12] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #11

jeżeli chodzi o makro w iPhone to np. tu widać jak wygląda:
http://instagr.am/p/MNvG_Tv9Su/

Z całym szacunkiem MDW ale nie da się z Tobą rozmawiać:) Piszesz o zdjęciach zrobionych telefonem, po czym podajesz linka ze zdjęciem zrobionym przy pomocy specjalnej przystawki-obiektywu nakładanego na iphona. No chyba, że uwierzyłeś, że da się takie zdjęcie zrobić iphonem...
[#13] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #11

zdjęcia z telefonu dalej są słabe w porównaniu do normalnych nowych aparatów. Poza tym pod pewnymi względami stary aparat zrobi i tak lepsze zdjęcia niż nowy super wypas iPhone 4s czy jakie to iBadziewie teraz apple-zombie są zobowiązani posiadać aby nie stracić statusu bycia iTrendy

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2012 21:09:34 przez XoR
[#14] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #11

ee, ten ifone kosztuje ok. 2000 zl, a prosta wspolczesna malpa zostawiajaca ten gadzet w tyle ok. 200-300 zl. Ale dzisiaj jest moda zeby miec all in one, a wiadomo, jak cos jest do wszystkiego to jest do ... nooo :)

Nie potrzeba nic wspolczesnego, iphone4s fotograficznie daleko jeszcze do Konica Minolta Dimage np: Z6 z 2005 roku.
[#15] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@luk, post #2

jeśli chodzi o zoom

A zoom jest normalny, czy taki zabawkowy, czyli cyfrowy? :D
[#16] Blog użytkownika AmigaOne X1000
Może po prostu nie potrafisz robić zdjęć normalnym aparatem który ma kawałek optyki a nie półcentymetrowe szkiełko (czasem pewnie nawet pleksę wypolerowaną).

I nie o to chodzi, że chce po Apple pojechać. Pokazałem Twojego posta znajomemu fotografikowi żeby się wypowiedział (bo ja to się średnio znam na temacie, choć robię zdjęcia na manualu i umię optykę od szkiełka odróżnić) i się wypowiedział: "Ręce opadają".

Ostatnia aktualizacja: 24.06.2012 11:35:40 przez GumBoy
[#17] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@Andrzej Drozd, post #15

za 2000, Andrzej, no co TY ;)
[#18] Blog użytkownika AmigaOne X1000
Oj, MDW tak tylko napisał, by się odnieść do Phone4S OK
A blog całkiem całkiem OK
[#19] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@Andrzej Drozd, post #15

Zgadnij, jaki może być zoom w komórce? I to takiej o boku coś około 9 mm...
[#20] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@parallax, post #18

Wcale nie. :) Ja mogę być ewangelistą MorphOSa, ale nie iOSa. Nie interesuje mnie co kto myśli o iOS, Androidzie czy WindowsPhone7/8. Każdy używa czego chce. O te rzeczy ja się nie biję. Tylko trochę wkurza mnie fakt, że na polskich portalach trzeba uważać żeby nie użyć wyrazów "iPhone", "iPod", "iPad", "Apple" w pozytywnych zdaniach, bo zaraz się niby reklamuje produkty Apple i jest się fanbojem. Klasyczny Polak ma nienawidzić Apple i tyle. Wycofuję się i zgadzam ze wszystkim co piszecie na temat Apple. Po prostu nie mam ochoty o tym gadać. Tylko nie liczcie na to, że będę kombinował jak zastąpić wyraz "iPhone" w swoich wypowiedziach tylko po to żeby znów jakiegoś Polaka nim nie urazić. Będę używał wyrazu "iPhone" tak samo jak wyrazu "Ford", "Atari" czy "Canon". Wypowiedź będzie pozytywna, negatywna albo neutralna w zależności od tego co chcę napisać, a nie tylko dlatego, że jest to taka a nie inna marka.
[#21] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #20

Oj widzę, że jednak jesteś przewrażliwiony na punkcie iphona. Skąd takie pełne żalu stwierdzenia, że Polak ma nienawidzić Apple? Zupełnie nie przeszkadza mi to, czy ktoś używa iphona czy samsunga. Uwierz mi, że zwróciłbym Ci uwagę o jakość fotek również wtedy, gdybyś napisał, że np. samsung galaxy sIII robi lepsze zdjęcia niż przytoczona przez Ciebie cyfrówka. I nie trzeba pytać znajomych fotografów czy to możliwe. Czasami przydaje się trochę obiektywizmu, przecież to tylko kawałek sprzętu. Nawet jeśli pochodzi od firmy, która przez przypadek wyprodukowała całkiem fajne komputerki dla MorphOSa:)
[#22] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #20

wkurza mnie fakt, że na polskich portalach trzeba uważać żeby nie użyć wyrazów "iPhone", "iPod", "iPad", "Apple" w pozytywnych zdaniach

Oj, MDW. Mówienie w pozytywnych zdaniach, a mówienie bzdur, to nie to samo przecież. A Twój tekst o aparatach był bzdurą, co sam możesz zweryfikować, pytając się jakiegoś fotografa/fotografika.

Zaczynasz robić z Applowców mesjański naród uciśniony i szykanowany, jak nie przymierzając Amigafan z Prawdziwych Amigowców.

Ostatnia aktualizacja: 24.06.2012 20:18:46 przez GumBoy
[#23] Blog użytkownika AmigaOne X1000
"Jabcok do robienia halo", brzmi bardzo shapeshifterowo i tym samym, amigowo. Popieram. :)
[#24] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@GumBoy, post #22

Ok, był bzdurą. Jednak wcześniej też napisałem, że z trzech fotek (iPh, SonEr, stary Can) to ta z aparatu zawsze mi wychodzi najsłabsza. Applowy naród jest szykanowany w Polsce. Ale ja do tego przywykłem przez wiele lat amigowania. Zawsze człowiek, który nie przystaje do reszty jest w tym kraju średnio traktowany. Setki razy przez te 20 lat mi się "oberwało" za Amigę i tysiące razy różni ewangeliście rzucali mi się z pomocą i uświadamianiem jakiego to ja peceta mogę mieć za Amigę. :) Tylko że ja mam to zupełnie w nosie.
[#25] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #24

Ok, był bzdurą. Jednak wcześniej też napisałem, że z trzech fotek (iPh, SonEr, stary Can) to ta z aparatu zawsze mi wychodzi najsłabsza.

a nie prosciej napisac, nie umiem robic zdjec aparatem :), dlatego robie ifonem, nie ma sie czym przejmowac, moja zona ma tak samo
[#26] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #24

Jednak wcześniej też napisałem, że z trzech fotek (iPh, SonEr, stary Can) to ta z aparatu zawsze mi wychodzi najsłabsza

To nie dowodzi niczego, ponadto, że lepiej umiesz się telefonem niż aparatem posługiwać.

Applowy naród jest szykanowany w Polsce.

Nigga please...

A używania określenia "naród" w stosunku do użytkowników kawałka plastiku nawet mi się komentować za bardzo nie chce. Naród to dla mnie "polacy", ale jak wolisz uważać się za inną nację, to feel free.

Tylko że ja mam to zupełnie w nosie.

Piszesz, że masz, ale zachowujesz się jakbyś nie miał.
[#27] Blog użytkownika AmigaOne X1000
Skoro juz tak duzo jest off topic i skoro akurat cos na ten temat wiem, to sie wypowiem :)

Przeciez Mariusz nie mowi o EOS 5D mark III tylko o osmio letnim PS A45 czy jak one sie tam nazywaly. Oczywiscie, ze iPhone4S zrobi duzo lepsze zdjecie :)

pozdrawiam,
karol
[#28] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@karol, post #27

pisal o Cannonie A620 i na pewno nie zrobi duzo lepszych zdjec tzn. lepszych nie powinien zrobic :), choc na pewno duzo lepsze filmiki. Zeby porownywac sie do Iphone 4S nie potrzeba EOS 5D itp., wystarczy podobny telefon ze szkielkiem, bo przeciez optyka tego nazwac nie mozna... ze o wspolczesnych aparacikach za 50 euro nie wspomne.

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2012 21:53:09 przez gx
[#29] Blog użytkownika AmigaOne X1000

@MDW, post #24

Applowy naród jest szykanowany w Polsce.

Nie...tylko wyśmiewany za przepłacony, biały garnitur. Ot, to taka inna odmiana Disco Polo ;)
Americo Polo. :)
Firma jest na siłę, może i dobra, ale z Win nie wygra. Natomiast zabawy mamy dużo. ;)

Fajnie że jest Apple. Amigowcy dzięki temu wyglądają na mniej obłąkanych. :)
[#30] Re: Zdjęcia telefonem komórkowym

@mailman, post #1

z basza:

"
Fanatyk Apple - nowy mac book pro rządzi !
Ja - link?
Ja - albo inaczej: co w nim zajebistego?
Fanatyk Apple - http://www.engadget.com/2012/06/11/apple-wwdc-2012-liveblog/
Fanatyk Apple - absolutnie wszystko ;)
Ja - o, mają usb3
Ja - wkońcu
Ja - i nie ma 13" mbp? what a shame
Fanatyk Apple - są 13 ale nie new generation
Ja - serio, nic przesadnie nadzwyczajnego.
Fanatyk Apple - weź się rozbiegnij i w ścianę jebnij
Fanatyk Apple - nie nadzwyczajna jest w nim tylko cena
Fanatyk Apple - ale who cares
Ja - wzieli nowe procki, dali to co nowe procki i chipsety dają by-default (usb3 i szybszą zintegrowaną grafikę), dali nowsze układy graficzne, co też jest raczej normalne.
Fanatyk Apple - w ogóle nie załapałeś
Fanatyk Apple - a to przełom na rynku notebooków
Fanatyk Apple - szkoda mi Cię
Ja - W jakim sensie?
Ja - dali chociaż te fajne matryce o 2x wyższej rozdzielczości o których było tak głośno od jakiegoś czasu?
Fanatyk Apple - włączam Ci na razie ignore
Fanatyk Apple - bo nie chcę żebyś mi psuł ten wyjątkowy moment
Ja - eh. po prostu napisz jakiś konkretny powód dla którego to jest takie zajebiste
*** Fanatyk Apple is Offline
[System Message]
Your authorization has been removed!
"

Też mam takiego znajomego jabłkowego przygłupa, który traktuje jakąkolwiek krytykę pod adresem swojego discopolowego ajfona na równi, jakby jego matce dał ktoś w gębe Śpioch

Ostatnia aktualizacja: 26.06.2012 13:19:10 przez Diabeł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem