[#1] POZOR! na przedłużanie umów przez interent!
Ostatnio(będzie już ze 4 miechy) przedłużałem umowę na internet przez internet. Zostałem, moim zdaniem, czego niestety nie mogę dowieść, orżnięty na 120zł w skali roku. Nauczka dla mnie, a przy okazji dla Was ostrzeżenie, aby robić sobie screen shot'y, zapisy stron, wydruki i co tam jeszcze można zrobić aby mieć twardy dowód dla biura obsługi klienta. Niestety umowa papierowa przesłana do mnie jest tak skonstruowana, że nie zawiera ceny lecz nazwę usługi/skrót itp. A pierwszy rachunek jaki zapłaciłem był poprawny, kolejne już niestety nie - czyli minęło te 10 dni na odstąpienie od umowy i po zamiatane. Moje reklamacje na nic się nie zdały, brak twardego dowodu, i zostałem wysłany na drzewo i jak mi się coś nie podoba to podstawili mi odstąpienie od umowy ... A sieć ta to "x-moxxxx" (specjalnie wyiksowałem nazwę)
[#2] Re: POZOR! na przedłużanie umów przez interent!

@Tomski, post #1

T-Mobile takie jaja robi?

Mi po połowie roku użytkowania ich internetu, wysłali list z przeprosinami i zwrotem kasy(oczywiście nie w kopercie, tylko następna faktura będzie skorygowana o odpowiednią kwotę) za to że mam już u nich inny abonament i z racji tego powinienem płacić o 10 złotych niższy na internet niż jest zapisane w umowie A ja nawet o tym sam nie wiedziałem ze taka "promocja" jest.

Walcz stary, wszystko jest do odratowania, kłócić się na potęgę z bokiem.

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2012 13:24:24 przez Diabeł
[#3] Re: POZOR! na przedłużanie umów przez interent!

@Diabeł, post #2

Z tej promocji 10zł też korzystam w końcu mam tam 2 telefony i neta(inne sieci nie miały zasięgu w miejscu gdzie mieszkam) teraz wejdzie inna sieć to im podziękuję:D i nie przedłużę umowy.

Jeszcze mógłbym do UOK'u ale darowałem sobie. Odegram się przy próbach przedłużania umowy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem