[#1] Niezniszczalni 2
Sequele są zwykle gorsze od pierwowzoru, ale tym razem jest odwrotnie - dwójka jest lepsza!
Mnóstwo akcji i rozwałki, ale przede wszystkim świetny humor. Schwarzenegger, Willis i Norris grają z dużą dawką autoironii i nawiązań do swoich innych ról. Polecam!
[#2] Re: Niezniszczalni 2

@PopoCop, post #1

A byłeś na nowym Batmanie i Prometeuszu? Jak wrażenia?
[#3] Re: Niezniszczalni 2

@mailman, post #2

Byłem na obydwu. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
"Prometeusz": science-fiction w klasycznym wydaniu, czyli podróż na inną planetę i kontakt z obcą cywilizacją. W tle delikatne nawiązanie do serii "Alien".
"Mroczny Rycerz Powstaje": utrzymany wysoki poziom poprzednich dwóch części.
[#4] Re: Niezniszczalni 2

@PopoCop, post #3

Wiekszosc przesluchiwanych twierdzi, ze Batman jest naprawde niezly, natomiast Prometeusz to kiszka blada. Sam jestem ciekaw i chyba wybiore sie na oba.
Natomiast dziwi mnie fakt tak skrajnych opinii o filmach - jedni mowia "kicha totalna" a drudzy "zajebisty" i nie wiem czym to mozna tlumaczyc.
[#5] Re: Niezniszczalni 2

@PopoCop, post #1

Ciekaw jestem tłumaczenia tytułu. "Expendables" znaczy "Spisani na straty", tzn. kogoś, którego śmierć na polu bitwy jest dopuszczalna. (coś jak "Cannon Fodder" - przyp. Amigi ;) )

Ostatnio w kinie byłem na 3 filmach: "Shrek 2", "Zakochany bez Pamięci" i "Osada".
[#6] Re: Niezniszczalni 2

@Minniat_Planet, post #5

Ostatnio w kinie byłem na 3 filmach: "Shrek 2", "Zakochany bez Pamięci" i "Osada".

To chyba trochę dawno, nie ? :)

Jako fan Stallone'a na pewno obejrzę Expandables 2 ...
[#7] Re: Niezniszczalni 2

@twardy, post #6

Ja na "Kevin sam w nowym jorku", tak że już nie pamiętam nawet jak kino w środku wygląda
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem