[#1] Bezprzewodowy darmowy dostęp do internetu
Witam.
Jako że bardzo mało o tym wiadomo i sam przypadkiem na to trafiłem.
Chciałem podzielić się z bracią amigową tą informacją, że w Polsce dostępne jest coś takiego jak bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu w paśmie częstotliwości (3G/UMTS 900MHz oraz LTE) AERO2.
Internet AERO2 jest bezpłatny, jedyne koszty jakie ponosimy to kaucja za kartę sim /20zł/.
Oczywiście potrzebny nam jest jeszcze modem obsługujący te częstotliwości. Osobiście używam:
- Huawei E173u-2 modem na usb,
- telefony pracujące jako modemy podpięte do komputera / Samsung Omnia2 oraz Nokia 5800/.
Internet testuję już od pół roku i jest OK / pamiętajcie że mówimy o internecie bezprzewodowym/.

Strona dostawcy tego internetu:
http://www.aero2.pl/bdi.html

Oraz bardzo dobra strona objaśniająca wszelkie niuanse z związane z AERO2:
http://jdtech.pl/aero2

Może informacja ta przyda się mobilnym Amifanom.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Bezprzewodowy darmowy dostęp do internetu

@Robii_k, post #1

Warto dodać że jeszcze chyba tylko przez rok będzie darmowy :)

Ostatnia aktualizacja: 29.08.2012 00:38:03 przez Diabeł
[#3] Re: Bezprzewodowy darmowy dostęp do internetu

@Diabeł, post #2

Troszkę więcej bo do 21 grudnia 2014 w 3G,
a LTE do 2017.
[#4] Re: Bezprzewodowy darmowy dostęp do internetu

@Robii_k, post #3

Nie wiadomo, zlikwidowali wszystkie punkty odbioru kart i zostawili tylko jeden. Do tego zaczęli kombinować z kartami sim :) Czytałem na innych forach że coś jest na rzeczy :)
[#5] Re: Bezprzewodowy darmowy dostęp do internetu

@Diabeł, post #4

Ot ciekawe, fakt dostałem od nich drugą nową kartę która ma zostać aktywowana dopiero 1 października, obecnie jadę na starej i brak problemów.
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem