[#1] Fajerwerki z zasilacza
Dziś o 4 rano obudziło mnie strzelanie i błyski, na 90% to był zasilacz, bo jak odłączyłem po jakiś 10s to był lekko ciepły :D Trochę dziwne, bo komputer był wyłączony. Kable były dociśnięte. Ma ktoś jakieś sugestie, gdzie mogłaby tu być przyczyna? pomysł
Za jakiś czas wezmę się i rozbiorę zasilacz OK
P.S. Śmierdziało prawie w całym domu, nadal lekko czuć.
[#2] Re: Fajerwerki z zasilacza

@parallax, post #1

Zasilacz to modecom feel 2 350atx OK
[#3] Re: Fajerwerki z zasilacza

@parallax, post #1

Każdy zasilacz prędzej czy póżniej padnie. Mój wypaśny Tagan zrobił to w maju tego roku, po prawie 6 latach działania.
Problem w tym że markowe zasilacze poprostu zamilkną na wieki, a tanie chińskie badziewka będą dawały dodatkowe efekty w postaci spalania płyt głównych czy fajerwerków.
Wygląda na to, że jeśli Twój jeszcze żyje i nic w nim nie mieszałeś to już umiera. Radziłbym szybką wymianę.
[#4] Re: Fajerwerki z zasilacza

@Shoonay, post #3

Za kilka godzin sprawdzę podzespoły czy działają, bo tego zasilacza już chyba nie będę podłączał. W grudniu miałby 6 lat, ale może jeszcze działa. Najważniejsze to dysk, chociaż kopie plików robię co jakiś czas, ale mimo to OK
Będzie trzeba kupić do tego sześciolatka jaki zasilacz (o ile działa reszta pomysł ) z zabezpieczeniami. Tylko teraz nie wiadomo, gdzie przyczyna była.
Może w gniazdku? Jakaś część w komputerze? Przewód? :D

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2012 10:54:04 przez parallax
[#5] Re: Fajerwerki z zasilacza

@Shoonay, post #3

Zasilacz wymieniłam i wszystko hula OK Tamtego rozebrałem i cały zawalony kurzem. Jutro się wezmę za niego, może coś z niego jeszcze będzie pomysł
[#6] Re: Fajerwerki z zasilacza

@parallax, post #2

I co się dziwisz to jedno z gorszych badziewi z Codegenem i innymi wynalazkami.
[#7] Re: Fajerwerki z zasilacza

@Dark_luke, post #6

Nie przykładałem w tedy wagi do zasilacza, ale sześć lat działał. Może jak bym go kiedyś dobrze wyczyścił w środku, to by jeszcze służył OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem