[#1] Ksiądz po kolędzie
U mnie do godziny czasu będzieOK Był już u was?pomysł
[#2] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #1

No i już poszedłpomysł
[#3] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #1

U mnie tez juz byl. ale moj ksiadz jest spoko. znam go bo to moj kumpel z podstawowki.
Zawsze jak do mnie przychodzi to co przynosi dobrego. Ostatnio jak byl to przyniusl jakiegos koniaka,
to sie go pytam:
- A jako to okazja
- A wiesz w sumie to tak bez okazji, no moze zeby ten mowy rok byl lepszy niz ten stary
- W sumie to jednego nie odmowie
- Wiem, wiem, dalej nie pijesz, oj chlopie marnujesz sie, haha
- W ogole to skad masz ta woode?
- Ostatnio jedna kobieta byla prosic o pokropek na pogrzebie jej meza, a ze ten maz to zaciekly komunista o czym kazdy wiedzial i wrog kosciala nr w naszej parafii to chcialem odmowic. To kobiecina w placz. Ale jej ziec wycaga ta flasze to odrazu byla inna gadka.
- Aha
- No mowie ci, ludzie to rozne rzeczy przynosza a to bo chrzciny, komunia czy sluby ze czlowiek nawet nie ma kiedy tego wypic. Kiedys chcialem zamiast mszalego zastosowac i nawet kilka razy wyszlo, ale jednej niedzieli bylem chory i msze odprawial proboszcz a ministranci nie wiedzieli o tym,
i jak to wyszlo to byla taka zadyma ze chej. Nawet do biskupa chcial pisac. Ale go jakos udobruchalem. Pozwolilem mu przez miesiac jezdzic moim merolem. Wiesz on ma tylko cinkacza bo jak mowi: skromnie trza zyc. No ale dobra my tu gadu gadu a jeszcze tyle mieszkan. Flaszke sobie zostaw. Z Bogiem.
- Z Bogiem
I poszedl.
[#4] Re: Ksiądz po kolędzie

@Phibrizzo, post #3

Taki luzak pomysł
A u mnie był taki młody ksiądz i też spoko OK Prawie pieniędzy nie wziął
[#5] Re: Ksiądz po kolędzie

@Phibrizzo, post #3

oczywiscie to taki zart, kawal, tak ?:)
[#6] Re: Ksiądz po kolędzie

@gx, post #5

Oczywiscie, od samego poczatku do konca jest to wymyslona historia.
[#7] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #1

No pewnie, że był. Mogłem zrobić mu fotkę kiedy usłyszał, że TU mieszkają ateiści
[#8] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #1

U mnie też już był. Dzień wcześniej żona mówi że mam posprzątać graty z biurka, bo jutro kolęda. Te graty to moja A1200, joystick, 2 myszki, laptop. Niestety nie zdążyłem, a następnego dnia wróciłem z pracy 5min przed kolędą, wiec "graty" pozostały. Wchodzi ksiądz z ministrantami, pomodlili się, ministranci już wychodzą, a tu nagle ksiądz ich woła i mówi żeby zobaczyli jak kiedyś wyglądały komputery, to są dyskietki, etc, słowem w paru zdaniach opowiedział im o amidze ;) Później o dziwo nie było pytań w stylu jak często chodzimy do kościoła, tylko dowiedziałem się, że sam kiedyś był posiadaczem C64 ;)
[#9] Re: Ksiądz po kolędzie

@jacek09, post #8

Pytałeś się, czy grał na Amidze? :)
[#10] Re: Ksiądz po kolędzie

@odo, post #7

to teraz możesz spodziewać się wizyty jego
[#11] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #1

Był i u nas gruby knur.

Miał za złe że siedzę za granicą i pracuję zamiast uczęszczać do kościoła.
Również pretensje że miałbym już dawno być po ślubie i mieć dzieci bo to wypada i nie powinienem odstawać od ogółu.
Na pytanie, jak miałbym je wyżywić, skąd na ślub kasa i jak mam pogodzić to że jestem za granicą i mam uczęszczać do jego domu kazań to nabrał wody w gębę.
Przy samym przyjeździe wydzierał się że nikt po niego nie przyjechał, a prawda jest taka że 300metrów od nas jest plebania.
Na koniec wyprawy krzyżowej zwrócił uwagę że każda rodzina daje datek na kościół (co za chamstwo) ...

Od nowego roku kolędy u mnie nie będzie.
[#12] Re: Ksiądz po kolędzie

@R_J_MacReady, post #11

Było napluć śmieciowi w mordę a nie siedzieć cicho jak trusia a potem wylewać żale na forum
[#13] Re: Ksiądz po kolędzie

@Diabeł, post #12

Eeee tam, ja wychodzę z założenia że mądrzejszy głupszemu ustąpi OK
[#14] Re: Ksiądz po kolędzie

@R_J_MacReady, post #13

Błąd. Dość ustępowania ustępowania wierzącym przez ateistów. Katole robią co im się żywnie podoba, a rozpasanie kleru w Polsce jest niewyobrażalne. Czas zacząć sprzeciwiać się temu.

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2013 12:53:04 przez odo
[#15] Re: Ksiądz po kolędzie

@odo, post #14

Masz rację . Wyjdź na ulicę. Nie lubię wojujących ateistów tak samo jak wojujących katolików.
[#16] Re: Ksiądz po kolędzie

@OSH, post #15

Różnica jest taka, że nawet wojujący ateista nie oznacza miejsc publicznych swoim symbolami. Traktuje przestrzeń publiczną jak normalny cywilizowany człowiek jako wspólne dobro. Natomiast katole bez skrupułów oznaczyli krzyżami szkoły, drogi kapliczkami, góry wielkimi krzyżami. Zupełnie jak psy, które szczając oznaczają swój teren, tak katolicy zawłaszczają Polskę, oznaczając wszystko co się da religijnym symbolem

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2013 14:22:29 przez odo
[#17] Re: Ksiądz po kolędzie

@odo, post #16

Za to nachalnie propaguje swoje idee. Ja mam takiego znajomego, który potrafił podchodzić do manifestacji religijnych i udowadniać im, jak wg niego są głupi. Katolicyzm w Polsce ma wielowiekową tradycję. Niezależnie od tego, co się komu z nim kojarzy, jest obecny na polskich ziemiach od ponad 1000 lat i spora część Polaków w taki czy inny sposób wierzy w Boga. Nie pasuje Ci, to stwórz listę protestacyjną, zbierz 100 tysięcy podpisów i wystąp z projektem ustawy. Albo znajdź sobie inny kraj. Polecam Arabię Saudyjską - tam na pewno nie będziesz miał problemu z krzyżami.
[#18] Re: Ksiądz po kolędzie

@OSH, post #17

Ja na szczęście nie mam takiego znajomego, co by mnie chciał przekonywać, udowadniać, bo w innym wypadku już mógłbym siedzieć
[#19] Re: Ksiądz po kolędzie

@parallax, post #18

Jak na typowego katola przystało ;)
[#20] Re: Ksiądz po kolędzie

@OSH, post #17

Albo znajdź sobie inny kraj. Polecam Arabię Saudyjską - tam na pewno nie będziesz miał problemu z krzyżami.

Taki jesteś mądry, że proponujesz ładować się z jednego średniowiecza w drugie?
Na serio, katolicka logika powala ;)
[#21] Re: Ksiądz po kolędzie

@kjb666, post #20

Jeśli już jesteśmy w tematyce religijnej, to przyznam wprost że katolicyzm to jest chyba najgorsza i obłudna religia na świecie. Testament jest tak zmanipulowany że głowa boli. Ewangelie zostały włączone do nauk na widzi mi się (czyli tak żeby wygodniej było można zrobić pranie z mózgu i trzepać $$$) przykład wykreślenie z Biblii (tej w oryginale słów św Tomasza - polecam od razu jego słowa: http://www.paranormalne.pl/topic/17295-ewangelia-sw-tomasza-slowa-jezusa-odrzucone-przez-kosciol-katolicki/ które jak dla mnie nauczają więcej niż to co ksiądz nawijał na mszy) wielu Ewangelii które wg kościoła "nie były natchnione" (btw kto o tym decyduje czy były czy nie ????)

Postać księdza, szczególnie na wsiach widziana jest jako wszech-mędrca niczym Boga a sam ksiądz bardziej jak dla mnie przypomina diabła niż nauczyciela, który myśli że pożdżerał wszystkie umysły.
W ciągu 3lat okolo 8 razy była wymianka bo same przekręty na setki tysięcy złotych i afery były. W jednym jedynym przypadku chcreścijanie z naszej parafii odsunęli księdza bo ten (dr socjologii) potrafił dobrze zarządzać, zniósł kilka "imprez" nie uczestniczył w wyjazdach za granice (by libacje odprawiać) po prostu był zbyt normalny....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem