[#1] Sony Xperia i Play Station Story
Cześć. Mam pytanko, bo zamierzam zmienić sieć i wybrać sobie smarfona, co wybrać. Konkretnie chodzi o modele Xperia i Play Station Story. Które modele działają z tą aplikacją, no i gdyby jeszcze miały w miarę długo "trzymającą" baterię, byłoby super. Sklep z grami to priorytet. W Internecie bieda z wiadomościami.
[#2] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@Ender, post #1

Ja bym nie wybierał Sony, z kilku powodów, ale najważniejszy jest taki, że nie spotkałem osoby, która by sobie ten telefon chwaliła, raczej przewijają się opinie, że bez rewelacji :(

Pozdrawiam
[#3] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@neuroup, post #2

Ja przyznam, że chciałem go mieć właśnie dzięki opcji gry w pozycje z PSOne (jeśli dobrze zrozumiałem) dostosowane do komórki i dostępne w PSS.
[#4] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@Ender, post #3

Z tego co czytałem to na każdy z popularnych systemów operacyjnych na komórkach są emulatory PSX. tzn na Windows Mobile, Symbiana, Androida oraz iOSa. Byleby wybrać model z prockiem co najmniej 800MHz, by wszystko płynnie chodziło. Tylko polecałbym takie z fizyczną klawiaturą QWERTY, noo chyba że nie będzie ci przeszkadzało że wciskając guziczki na ekranie będziesz go sobie zasłaniał palcami. :) Obrazów płyt z PSX w necie pełno. I sam planuję taki kupić między innymi do gier z PSX. :)
[#5] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@ZbyniuR, post #4

FPSE z android marketu i wszystko lata jak marzenie :) Rozmywanie, filtrowanie itp wszystko jest :)

Smarkfona od Sony nie ma co brać bo to popylina i tandeta, najlepiej szajsunga albo htc :)
[#6] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@ZbyniuR, post #4

W sumie jest masa różniastych Xperii, założyłem że chodzi tu o Sony Ericsson Xperia Play. Na mgsm.pl polecają go graczom. Myślę że nienowe i źle traktowane egzemplarze każdej marki mogą bardziej rozczarowywać niż cieszyć. Przywiązanie i sympatia do konkretnej to rzecz gustu. Ten wspomniany ma chyba jako jedyny strzałeczki takie jak w PlayStation, a nawet dotykowe analogi. Zastanawia mnie jak jest z emulacją PSP. Na jednych stronkach o tym milczą na innych wspominają że "ma być" ale ponoć słabo to chodzi. Może ktoś się orientuje na jakie przenośne platformy są emulatory PSP?
Przypuszczam że nie są to modele równie tanie jak te co PSX na nich śmiga, więc może taniej używane PSP, a są nawet takie z dodatkową baterią zamiast czytnika UMD. ;)

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2013 23:05:18 przez ZbyniuR
[#7] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@Ender, post #1

mam xperie play i imho to jedyny telefon nadający się do gier. Przyciski działają super i spokojnie można grać w najbardziej wymagające gry z automatów. Na dotyku sprawność ruchowa sterowania jest maksymalnie 1/20 tego co na prawdziwych przyciskach. Nie bardzo widzę siebie przechodzącego jakąś superżabę albo turricana na dotyku a na fizycznych klawiszach tej xperii gra się równie wygodnie co na padzie od PSXa ok, racja

wady:
- gruby
- słabe kąty w ekraniku
- parametry trącą myszką
- ścierają się przyciski tj plastkik taki sobie
- brak gorilla glass
- aparat fotograficzny taki o sobie

zalety:
- fizyczne przyciski
- świetne wyjście dźwięku (takie samo jak w Live with walkman!)
- obraz z ekranu LCD super (dużo lepszy obraz niż z szeroko gamutowych SAMOLEDowych wynalazków Samsunga)
- poliwęglanowa folia fabrycznie nałożona
- dobry zasięg i dobra jakość rozmów

mimo kilku was jestem z telefonu mega zadowolony i nie zmienię go na nic, chyb że na Xperię Play2 lub coś podobnego z przyciskami do grania :)
[#8] Re: Sony Xperia i Play Station Story

@XoR, post #7

Tysiąc razy lepiej kupić PSP (kosztuje grosze) niż kulawy telefon z przyciskami :)

Nie dość że dziala na niej tylko pare gier z psx(bo nie ma takiej opcji ze sobie zrobisz obraz z oryginalu i wrzucisz na fona i grasz), reszte trzeba katować emulatorem, to jeszcze wyrabia sie mechanizm rozsuwania i potem ta szufladka lata jak żyd po pustym sklepie.

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2013 17:35:00 przez Diabeł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem