[#1] Amiga 1000
Na ile wycenilibyście Amigę 1000 + 2MB RAM taki jak w linku http://amiga.resource.cx/expde/golemrambox ?

Stan sprzętu "dobry" trochę pożółkła obudowa, sprzęt sprawny. Brak gniazda Video out, ktoś potrzebował chyba takiego ..ale można wstawić.
[#2] Re: Amiga 1000

@czeci, post #1

Sprzęt, z którego "ktoś czegoś potrzebował" z mojego kolekcjonerskiego punktu widzenia ma wartość złomu.

Dlatego jestem zapiekłym przeciwnikiem nowego amigowego hobby, czyli wymieniania na gwałt wszystkich kondensatorów. Niedługo nie da się znaleźć niegrzebanych sprzętów...
[#3] Re: Amiga 1000

@Daclaw, post #2

to ja się pochwałę tak offtopicowo przy okazji, że moja pięćsetka jest "niegrzebana". E: Plomba gwarancyjna była nienaruszona, sprzęt ruszył z buta jak nowy... Jedyny mankament to była zniszczona obudowa. Teraz po dopieszczeniu aż szkoda jej używać... Niedługo wrzucę jej foto do graffiti. >:) /ot.
[#4] Re: Amiga 1000

@Daclaw, post #2

Taka amiga z wypierdzianymi fabrycznymi kondensatorami jest więcej warta i ma większą wartość użytkową od takiej z wymienionymi?
[#5] Re: Amiga 1000

@Diabeł, post #4

Nie kupuje się A1000 ze względu na wartość użytkową. ;)

A poza tym to tak: niegrzebana jest dla mnie o wiele więcej warta. Wolę sam usuwać mankamenty, wg własnych procedur, lub w serwisach, którym ufam, niż zaufać przypadkowej osobie - potencjalnie delirykowi zbrojnemu w lutownicę do rynien.

To tak jak z kolekcjonerskim samochodem - wolę sztukę z oryginalnym lakierem, nawet zmatowiałym i z mankamentami, niż taką prosto od lakiernika, ale skrywającą pod lakierem nie wiadomo jaką historię.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem