[#1]
Amiga 500 Dolby Surround 5.1 DSP + EQ za 20zł, czyli Ami i Pecet w jednym stali domu
Ignorowany przez 30 użytkowników
może o tym większość już wie, może nie... W każdym bądź razie ja odkryłem to dopiero dziś, więc podzielę się z Wami tą radosną wiadomością, która pokazuje, że koegzystencja Amigi i PC jest możliwa i przynieść potrafi dla nas same plusy! :)
otóż kombinując jak by tu wycisnąć coś z wciąż niezgłębionych pokładów mocy Amigi by uzyskać ciekawszy dźwięk, doszedłem w końcu do zamierzonych efektów. Od dziś moje domowe studio wzbogaciło się o Amigę 500 z kartą SB Live 5.1 :) Połączenie wygląda tak:
Ami --> SB Live Line In (PC) --> stery kX --> Terratec DMW 6fire Line In --> głośniki.
Oczywiście druga karta jest tu tylko dla wygody - w ten sposób nie muszę specjalnie przełącząc źródła dźwięku w amplitunerze, no i mam dźwięk jednocześnie z PC i Ami. :)
cały diabeł tkwi w odpowiednich ustawieniach kX-ów - w tym okienku z mnóstwem połączonych liniami prostokątów, które to zawsze wydawało mi się niepotrzebne. :P Jesli ktoś chce zgłębić temat, to http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/kxtutor.html
w tej chwili sobie słucham muzy z Untouchables, eq preset "Rock". :P Jutro pokombinuję dalej. Na dzień dzisiejszy Piecyk służy miśce już swoim monitorkiem i dźwiękiem, ciekawe co będzie następne :P