[#1] Czy Amigowcy lubią piwo?
j.w.
[#2] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

no ba
[#3] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Tak, moim ulubionym jest piwo noteckie, ale jak mam już pić, to wole naleweczki znieczulające (własnej roboty) lub dobrą wódkę albo szkocką. Zresztą co jest to wypije.
[#4] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Skiba, post #3

Lubię mocne piwka, np. Wojaka 9% lub Książ Czarny ..... Oczywiście do sesji z demosceną zapodaję czasami Jaśka Wędwowniczka z lodem ;)
[#5] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

W zasadzie wszystko co sponiewiera, ale tak poważnie i zgodnie z zaleceniami mojego kardiologa wino wytrawne lub półwytrawne.
[#6] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Dobre piwo i ruda wóda na myszach RULEZ :)
[#7] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Ja za piwem nie przepadam, wolę wysokooktanowe trunki. Tak najmniej 60%, a najlepiej 80-90%
Bo ja piję MAŁO ;)

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2013 20:38:41 przez Jenot
[#8] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Z obserwacji na wczesniejszych SACP oraz z doswiadczenia wlasnego - lubia, nawet bardzo ;]
[#9] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Lucus, post #8

Lubią bardzo, ale się ograniczą ok, racja
[#10] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@biax, post #9

bo na pizze trzeba bylo dlugo czekac
[#11] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@bacus10, post #10

ha ha ha, dokładnie tak, ale flaczki były niesamowite OK
[#12] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Moja zasada nr1: male lokalne browary rulez :)

W zwiazku z dobra dostepnoscia fajna propozycje stanowi szesciopak 0.33 Noteckiego (po dwa niepasteryzowane, ciemne i jasne).

Kiedys lubilem szczecinskiego Bosmana, ktory posiadal w sobie taka dosc wyrazna i osobliwa "goryczke". Niestety nasz sztandarowy produkt piwny popsul sie znacznie w ostatnich latach - na tle marek piwa dla mas nic (dobrego) go juz nie wyroznia.

Chociaz w 2010 mieli "przeblysk" - wypuscili serie Bosmana niepasteryzowanego, ktory byl niczego sobie!

Cenie tez sobie piwo niemieckie - takie, ktore warzone jest w/g tradycyjnych "zasad czystosci" (w skrocie sklad piwa to woda, chmiel, slod i drozdze, zadnej chemii i innych dodatkow). Lubie bocki, pilsnery oraz weizen'y. Rzecz jasna nie pogardze tradycyjnym jasnym pelnym.

Jako, ze sporo podrozuje, to zawsze staram sie kosztowac wyrobow jak najbardziej lokalnych w danym miejscu, oczywiscie jesli sa dostepne i jest okazja... ( ...piliscie kiedys Yebisu? ).

Obecnie spozywam mniej niz kiedys, przez co bardziej celebruje kazdy kufelek, szklanke czy butelke... OK

Nie da sie ukryc, ze dwa-trzy piwka to fajny dodatek do wieczornej sesji z Amiga

---

Dopisek: - no i nie wypada sie nie pochwalic, ze tak +/- w latach 2008-2009 warzylem piwo w domu. Z tzw. "brew-kit'ow", z uzyciem sprzetu zakupionego do tego celu w Internecie. Powiem Wam, ze efekty sa (byly) po prostu niesamowite :) Na poczatku korzysta sie z instrukcji, a potem, jak juz czlowiek nabierze wprawy, to juz leca eksperymenty: mocniejsze, slabsze, bardziej gorzkawe, bardziej slodkawe... Kazda warka jest praktycznie inna i unikalna... ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2013 21:49:18 przez mccnex
[#13] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

No to ba! Ale mi narobiles smaka samym pytaniem mm ale nima nic i czas jakis nic nie bedzie
Post przymusowy - zaczynam pracke w przyszlym miesiacu dopiero, az wstyd sie przyznac ale baba mi trzyma kase i nie da rady Ale juz niedlugo wyjazd, do pracy, do stolycy ziel. wyspy, samemu Bedzie sie zylo znowu huehue mam nadzieje sie zlapac w Dublinie z jakimis Amigowcami OK
Jeszcze bym jakies emotikonki w...ebal tak sie rozkrecilem ale juz daruje, to wypijcie za zrowko pustelnika tymczasowego :P

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2013 21:53:52 przez Eith
[#14] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@biax, post #11

Flaczki 1sza klasa. Auto nie pozwalalo najwazniejszej przyprawy stosowac...

A ja tam lubie piwo i wszystkie inne procenty :)
A im wiecej tym lepiej ;)
A im bardziej dziwne tym lepiej :)
Svyturys, koźlak, raciborskie, fortuna, książęce, .... Długo by wymieniać

Spirytu nie tknę ale śliwka w 75% da radę :)
[#15] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@WojT_GL, post #14

Mój ulubiony alkohol to...wódka (Maximus, Wyborowa lub Finlandia) z Red Bullem i z lodem
Piwo - oczywiście najlepiej "z kija" , lubię niemal wszystkie wiodące marki , poza Tyskim .

Ostatnio wyczaiłem w Toruniu piwo piernikowe, świetne!

Piwa pszeniczne tak sobie, nie przepadam zbytnio...
Z takich codziennych, podręcznych piw - zwykła czerwona Warka ,albo Heineken.
[#16] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

po wpisach widac, ze lubia pic piwo, czekam zatem na kolejne pytanie, czy Amigowcy lubia czekolade itd. ?
[#17] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@Shredder, post #1

Lubią.

W zeszłym roku byłem nad morzem. Kupiłem lokalne, a zarazem najtańsze piwo "REMUS".

Było pyszne, na południu takiego nie mam :(
[#18] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@gx, post #16

ja nie lubię. Zwyczajnie mi nie podchodzi. Chociaż lokalnego browara nigdy nie próbowałem, a podobno jest dobry. Czy tam był. Zawracanie głowy z tym. Zresztą jako że i tak nie piję, to próbowanie browara nie ma dla mnie większego sensu.
Za to czekoladę lubię.
[#19] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@snajper, post #18

Tak po policyjnynemu - wódka, ale piwem także nie pogardzę :)
[#20] Re: Czy Amigowcy lubią piwo?

@aMifan, post #19

Jestem abstynentem - w niedzielę piłem piwo zeroalkoholowe, ale mi nie bardzo smakowało :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem