[#1]
Internet ZTE MF60 w PC ~ Router TP-Link TL-MR3420 = TV
Mam zagwozdkę z podłączeniem netu do TV. W instrukcji napisane wprawdzie jest, że min transfer to 10Mbit, ale pomijam to gdyż do otwarcia stron to powinno wystarczyć co mam - w końcu działało mi to jak podłączałem po kablu(a czasami i po WiFi nawet) na tym samym łączu(trans. ~2-3Mbit).
Może od początku.
Na początku miałem konfigurację:
-blueconnect wpięty bezpośrednio w router TL-MR3420
Internet był w całym domu, działał na laptopie, na telefonie. A na TV nie chciał. Choć co paradoksalne, parę razy udało się mu połączyć i mogłem używać ale to jak od wielkiego dzwonu. Router stał na piętrze(blisko klatki schodowej na antresoli - prawie bez ścian na drodze) a TV na parterze. Czy moc sygnału była duża czy mało problem zawsze był z połączeniem TV z samym routerem a jak udało się połączyć z routerem to nie mógł dostać się do netu.
Teraz mam:
- dalej blueconnect z tym, że z modemem routerem ZTE MF60. Wpięty jest on bezpośrednio do kompa na piętrze w tym samym miejscu co stał poprzedni router TL-MR4320. Internet po WiFi działa na laptopie, telefonie wszędzie w domu. TV nie wykrywa

również tego modemu ZTE MF60. Wpadłem na pomysł, nie wiem czy dobry i czy jestem w stanie go wykonać tym co mam w domu. Mianowicie ustawić router TL-MR3420 przy telewizorze i podpiąć TV kablem do niego. I teraz chciałbym aby ten router przy telewizorze, TL-MR3420, "połączył" się przez WiFi z modemem/routerem ZTE MF60 i dzięki temu udostępnił net do TV. I mam zagwozdkę nie wiem jak do tego się zabrać? Jak rozumie muszę wszystko ustawić na tym routerze TL-MR3420? Modem router ZTE MF60 nie ruszam, tu jedynie ustawione jest WiFi - telefon i lapek działa. Teraz gdzie i czego szukać na tym routerze TL-MR4320 aby to wszystko zadziałało? Nie mam pojęcia od czego zacząć i czego szukać?
Długi wywód ale mam nadzieję, że w miarę jasno napisałem o co mi chodzi:). Wszelkie sugestie rozwiązania problemu internetu na TV mile widziane.
Mieszkam w domku jednorodzinnym jedno piętrowym. Kabli sieciowych nie chcę ciągnąć po domu.
Legenda do tematu.
~ połączenie bezprzewodowe
= połączenie po kablu