[#31] Re: Uwaga na 11111olo

@parallax, post #30

Przecież to regularna rzeźnia się zrobiła. Ja bym sugerował, żeby wątek połączyć z tym w rzeźni. Mnie naprawdę nie interesuje co ktoś kiedyś zrobił. Niech się rozliczą z nim prywatnie ci, którzy mają z nim zatarg. Póki co OLO poza skrytykowaniem Lotharka, później chyba przeprosił (tak kojarzę) jakoś bardziej nie skrewił, ale może ja czegoś nie wiem. No i teraz się dowiedziałem, że nazwa jego tłumaczenia jest łudząco podobna do istniejącego na rynku tłumaczenia. Wystarczy zmienić nazwę i powinno być okej. OLOCALE

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 16:21:11 przez Ender
[#32] Re: Uwaga na 11111olo

@Ender, post #31

Locali póki co nie ma - wyjaśniłem dlaczego.

Nie boję się oskarżeń o ile jest uzasadnione, natomiast Raf robi to co na swoim forum, które jest tak hermetyczne że aby się tam dostać trzeba go błagać na kolanach, bo nie da się samodzielnie zarejestrować.
[#33] Re: Uwaga na 11111olo

@11111olo, post #32

11111olo nie przesadzaj bo c64power jest otwarte na nowych o czym sam się przekonałem i poznałem tam naprawdę fajnych ludzi jak shango, wackee czy właśnie raf i tam też uświadomiłem sobie, że za forumową pomoc nie trzeba płacić ani wysyłać innych podarków...... więc nie pisz bzdur. To, że Ty masz tam nie najlepszą opinię to jest wasza sprawa i pewnie by dało się to jakoś załatwić ale trzeba do tego odrobinę dobrej woli i spokojnego podejścia.
Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 19:09:17 przez heniek29cr
[#34] Re: Uwaga na 11111olo

@heniek29cr, post #33

Heniu nie pisałem że jest zamknięte. Zablokowana jest tylko automatyczna rejestracja od dość dawna. Nie dziwię się czemu tak piszesz i nie chcę tego wywlekać, bo sądzę że obecne stosunki między nami nie są złe (brak kontaktu) i chciał bym to utrzymać.

Dzięki za zrozumienie.
[#35] Re: Uwaga na 11111olo

@heniek29cr, post #33

No super forum, baza kradzionych postów Do tego każdy jest podejrzewany o bycie OLO i oblewany szambem w standardzie

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 19:24:19 przez Diabeł
[#36] Re: Uwaga na 11111olo

@11111olo, post #34

Też wolę starych animozji nie wywlekac. Było minęło ale forum c64power jest też dla nas nowych dobrym portalem i tego będę bronił choć przy okazji też tam napisałem co mnie się tam nie podobało
W moim odczuciu gdyby pojawiła się okazja do porozumienia stron to proszę skorzystaj z tego bo są tam też ludzie którzy Cię bronią więc może warto zakopać topór wojenny po przepraszać ,wypić flache itp.
Ja tam się na tych waszych wojnach o prawa autorskie nie znam ale chyba szkoda nerwów na to wszystko....
Dzięki za zrozumienie
Pozdr.
[#37] Re: Uwaga na 11111olo

@heniek29cr, post #36

Zrozum jedno. Ponad 2 lata nie mam tam konta a dalej mnie tam obrażają bez mojej obecności, możliwości obrony czy wyjaśnienia i po tym wszystkim mam Rafowi poda rękę na zgodę?
Po dwóch latach jak mi plują w twarz mam powiedzieć że to pada deszcz?
[#38] Re: Uwaga na 11111olo

@11111olo, post #37

Z tego co piszesz to doskonale jesteś poinformowany co tam się dzieje.......
Ale do sedna sprawy ja naprawdę nie mam pojęcia jak bardzo jesteś tam skonfliktowany. Ale czytałem też Twoje wypowiedzi z innych for i naprawdę trochę dziecinady i bezsensownego gadania tam było a przecież o to też im chodzi. Teraz pewnie byś już tego nie zrobił więc ZOSTAŃ BOHATEREM i wyciągnij pirwszy rękę jeżeli tam tego nie docenią to tu na pewno.....
[#39] Re: Uwaga na 11111olo

@heniek29cr, post #38

Z tego co piszesz to doskonale jesteś poinformowany co tam się dzieje.......

Trudno nie być jak trąbią gdzie się da jaki to OLO nie jest.

ZOSTAŃ BOHATEREM i wyciągnij pirwszy rękę

W jakim celu niby miał by to robić? I po co miałby tam wracać? To martwe forum z dziwnymi ludźmi. Chyba próbują je rozreklamować pisząc wszędzie jaki to OLO jest be i fuj

Ponad 2 lata nie mam tam konta a dalej mnie tam obrażają bez mojej obecności

Ktoś nie ma o czym pisać albo po prostu mu gul skacze i nie może tego przeżyć OK

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 20:49:32 przez Diabeł
[#40] Re: Uwaga na 11111olo

@11111olo, post #37

Zrozum jedno. Ponad 2 lata nie mam tam konta a dalej mnie tam obrażają bez mojej obecności, możliwości obrony czy wyjaśnienia i po tym wszystkim mam Rafowi poda rękę na zgodę?
Po dwóch latach jak mi plują w twarz mam powiedzieć że to pada deszcz?

przeciez piszesz tam wciaz z lewych kont (polowa forum jest obecnie dostepna tylko po zalogowaniu a olo jak widac jest dobrze poinformowany, ciekawe dlaczego? :) ), pierwszy warunek do odbanowania ola na c64power to wylistowanie przez niego wszystkich kont ktorymi sie tam poslugiwal, tak dla zasady.

co do zablokowanej rejestracji to nie mam z czego tlumaczyc ale olo tradycyjnie bredzi, blokada nowych rejestrcji jest zalozona od ok miesiaca - czy jest to dlugi okres czasu, kazdy musi sobie odpowiedziec sam, wedlug ola jest to "od dawna".

I po co miałby tam wracać? To martwe forum z dziwnymi ludźmi.

diabel ma precepcje pojmowania zblizona do ola, na c64power w tym roku bylo od 400 do 1200 postow miesiecznie, czy daje to martwe forum? wrecz przeciwnie - jest to najaktywniejsze forum o tematyce 8bit Commodore w Polsce. olo zeby miec ruch na tym swoim niewiele wnoszacym forum to musi sam ze soba pisac. To ze na power sa osoby ktore w wielu newcomerach wietrza olo - jakby niektorzy sie zastanowili dlaczego tak jest to by mozna bylo dyskutowac w inny sposb ale niestety wiekszosc z was reprezentuje taki, prosty, tok myslenia:

MNIE OLO W ****A NIE ZROBIL, TO JEST SPOKO.

ale ten stan umyslu wytlumaczyl piotr tymochowicz, ten co m.in. leppera wypromowal czy walikota, vide: http://www.youtube.com/watch?v=u_GC7KYOSJU

na Commodore jest juz spalony, to sie na Amige przerzucil - i byc moze nie zachowuje sie juz tak jak kiedys bo wie czym to grozi... i jak widze dobrze sie tu ma... kolejny raz tutaj obecnych pytam czy nie rusza Was to, ze ten czlowiek dostal bana na elektrodzie, po czym go odbanowali i po jakichs 2 tygodnia (22 listopada 2013) zas ma bana (czyli od dawna haha)?
[#41] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #40

diabel ma precepcje pojmowania zblizona do ola, na c64power w tym roku bylo od 400 do 1200 postow miesiecznie

Tych ukradzionych z "c64scene.pl" bez niczyjej zgody?

jest to najaktywniejsze forum o tematyce 8bit Commodore w Polsce

A mieliście zamykać ostatnio bo trupem wieje

na Commodore jest juz spalony, to sie na Amige przerzucil

Nie uważam żeby gdziekolwiek był spalony, jedynie w twoim i twojego bluzgającego (na wszystko i wszystkich) przyjaciela mniemaniu.

To ze na power sa osoby ktore w wielu newcomerach wietrza olo

Nie osoby tylko osoba, w jednej sztuce, no jeszcze Ciebie można doliczyć.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 21:46:12 przez Diabeł
[#42] Re: Uwaga na 11111olo

@Diabeł, post #41

diable, ktos ty jest ze tak wszystko dobrze wiesz prawie tak dobrze jak olo? na c64power nie ma usera o takim loginie a tu sie okazuje ze jest postac, ktora z niewiadomego powodu broni ola, tak doskonale orientuje sie w sprawach power (nawet insynuuje, ze mialo byc zamkniete!)... diabel wybiela sie u ola, czy olo wybiela sie u diabla?

Nie osoby tylko osoba, w jednej sztuce, no jeszcze Ciebie można doliczyć.

jest tych osob wiecej, ale jak widac... diabelsko jak gazeta - wybiórcza ;)

sadze, ze teraz czas na wypowiedz olo, ide po popcorn.
[#43] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #42

diable, ktos ty jest ze tak wszystko dobrze wiesz prawie tak dobrze jak olo? na c64power nie ma usera o takim loginie a tu sie okazuje ze jest postac

tak samo jak te kradzione posty użytkowników c64scene.pl na c64power.com, nie było i jest z niewiadomego powodu, tak samo z użytkownikami którzy te posty napisali A to że wiem to jakaś wiedza tajemna? Przeczytałem tutaj LINK

ktora z niewiadomego powodu broni ola

Nie bronię, po prostu irytuje mnie że wpada tu taki "pobieraczek/złodziej" postów i krzyczy "złodzieje!" Olo nic tutaj nie ukradł, jakby ukradł to by został odpowiednio nagrodzony.

(nawet insynuuje, ze mialo byc zamkniete!)

A nie było tak? Może print screen zrobić i wkleić?

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2013 22:16:25 przez Diabeł
[#44] Re: Uwaga na 11111olo

@heniek29cr, post #38

ZOSTAŃ BOHATEREM i wyciągnij pirwszy rękę

Heniu widziałeś mnie i czy przypominasz sobie abyś widział na moim czole wyraz DEBIL?

Już nie raz wyciągałem rękę na zgodę, przecież dwa razy Raf mi zablokował konto a potem odblokował. Nie zrobił tego z dobrej woli a tylko dlatego że pierwszy wyciągnąłem do niego rękę.

Co jak co ale trzeciego razu nie będzie.
[#45] Re: Uwaga na 11111olo

@Diabeł, post #43

A to że wiem to jakaś wiedza tajemna? Przeczytałem tutaj LINK

ciekawe, problem w tym, ze link ktory przytoczyles byl dostepny tylko dla zalogowanych na c64power... ups?

Nie bronię, po prostu irytuje mnie że wpada tu taki "pobieraczek/złodziej" postów i krzyczy "złodzieje!"

Formalnie - ja nikomu nic nie ukradlem. olo - formalnie - zlamal licencje GPL co juz uzasadnilem, ale twierdzi ze to ja ja zlamalem, przy czym NIE POTRAFI TEGO UZASADNIC, a szczuje mnie jakimis diablami.

przytocz cytat ze zlodziejami albo odszczekaj pod stolem.

A nie było tak? Może print screen zrobić i wkleić?

znizajac sie do poziomu towjego czy ola: print screena to sie wciska, a nie robi.
[#46] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #45

ciekawe, problem w tym, ze link ktory przytoczyles byl dostepny tylko dla zalogowanych na c64power... ups?

Ups? Olo tutaj ten link zapodał A poza tym polecam googlewebcache i temat "co dalej z portalem c64power :) Nie trzeba się logować ani nic, czar prysł o milionach postów dziennie i najwiekszej bazie kra..tfu postów o c64

Formalnie - ja nikomu nic nie ukradlem

Internet nie zapomina, internet nie wybacza:

print screena to sie wciska, a nie robi.

Posty na forum to się piszę, a nie kradnie

Formalnie - ja nikomu nic nie ukradlem. olo - formalnie - zlamal licencje GPL co juz uzasadnilem, ale twierdzi ze to ja ja zlamalem, przy czym NIE POTRAFI TEGO UZASADNIC, a szczuje mnie jakimis diablami.

Winny się tłumaczy, ukradłeś czy nie, twoja sprawa. Nikt mną nikogo nie szczuje.
[#47] Re: Uwaga na 11111olo

@Diabeł, post #46

Ups? Olo tutaj ten link zapodał

ups, czyli jednak ma tam dalej konta lewe, mimo ze rejestracja wylaczona od miesiaca, dzieki ze potwierdzasz!
[#48] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #47

Proszę, nie ma za co
[#49] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #45

Formalnie - ja nikomu nic nie ukradlem. olo - formalnie - zlamal licencje GPL

XU1541 jest na licencji GPL i odsprzedaż gotowego produktu jest jej łamaniem ale Ty Raf twierdzisz że jest inaczej. Nie ma znaczenia czy kupiłeś od osoby trzeciej płytki czy też gotowy produkt. Łamiesz licencję i dodatkowo jesteś świadomie paserem.
Zapomniałem że Tobie wolno.

ups, czyli jednak ma tam dalej konta lewe, mimo ze rejestracja wylaczona od miesiaca, dzieki ze potwierdzasz!

Żeby tylko dwa. Miliony ich jest mimo że rejestracja jest wyłączona.

Diabeł czemu nie wysłałeś skanu dowodu osobistego dla Rafa aby mieć "prawe" konto tylko piszesz z lewego konta
[#50] Re: Uwaga na 11111olo

@rafvte, post #26

elektroda - jestes juz zbanowany drugi raz, wiec w jakim toku jestes ? ;D

Pisałem że sprawa jest w toku ale Ty tego nie potrafisz zrozumieć. Konto jest odblokowane.
[#51] Re: Uwaga na 11111olo

@11111olo, post #50

Witam...

No to się na m kotki podrapały:P Znam Ola i dużo dla mnie zrobił,robi i aż ciężko mi uwierzyć w te bzdury.Zawsze na czas,dobrze wykonane i jesio idzie się potargować.Mam stały kontakt z nim byliśmy nawet ostatnio na DKiG gdzie poznałem _arta i Altiego i mimo chęci nie popsułem mu jego A4000. Dla mnie Olo jak najbardziej w porządku gość.Ale jak to zawsze w necie "nasrać do zboża zwalić na kota".Chyba tyle z mojej strony...

Pozdrawiam
Kotaishi(KSK)
[#52] Re: Uwaga na 11111olo

@Kotaishi, post #51

Czytam to i w sumie nie wiem o co chodzi. Idę pograć na amidze.
[#53] Re: Uwaga na 11111olo

@Wosiu, post #52

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem