[#1] Wzmacniacz antenowy na baterie :)
Proszę o namiary na dobry wzmacniacz antenowy zasilany baterią. Oczywiście chodzi o telewizję cyfrową. Muszę wzmocnić standardową antenę pokojową która oczywiście odbiera sygnał, ale jest na tyle słaba, że widoczne są częste zamrożenia obrazu i przerywający dźwięk. Najbliższy nadajnik jest około 50 km od anteny.
A może po prostu podłączyć bezpośrednio jakiegoś paluszka 1.5V?
[wyróżniony] [#2] Re: Wzmacniacz antenowy na baterie :)

@Andrzej Drozd, post #1

uzyj wzmaczniacza zasilanego na 5V (USB)
[#3] Re: Wzmacniacz antenowy na baterie :)

@Norbert, post #2

5V naprowadziło mnie na Allegro, na wzmacniacze antenowe zasilane bezpośrednio z dekodera DVB-T. O ile wiem, to te dekodery działają podobnie jak np. dekoder z Polsatu i wzmacniacz bez problemu zostanie zasilony.

Ja jednak muszę wzmocnić sygnał w Netia Playerze.
Czy Netia Player zasili sobie taki wzmacniacz? - link

PS. Celowo wybrałem tą wersję, bo do Netia Playera będą potrzebne przelotki dołączone do zestawu.
[#4] Re: Wzmacniacz antenowy na baterie :)

@Andrzej Drozd, post #3

Zacznij od tego jaką masz antenę?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem