kategorie:
[#31] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #21

Selur: Ostrzeżenie, prosze w dyskusji nie używać argumentów politycznych, i proszę sie wstrzymać od osobistych wycieczek.
[#32] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@parallax, post #30

To jakby ktoś chciał to mam Za Żelazną Bramą nigdy nie otwierane i zafoliowane :) Kupiłem to od jednego amigowca około 1997 roku za 35zł.
Okazyjnie sprzedam za 9 tys PLN :) (sorry chłopaki, ale zbieram na Cyrusa).
Absolutny unikat w folii, sama folia jest warta tysiące ! ;)
Tylko nie szturchać się w kolejce
[#33] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@posylus, post #26

Zapewne ta sama zmowa cenowa dotyczy aut Bugatti, Ferrari, diamentów itd.
Wszystkiemu winni jak zwykle Żydzi i cykliści.
Też tylko po to żeby budyniom w mózgach poprzewracać.
Skutecznie zresztą, bo kupują.

Jeżeli ktoś chce marnować swoj czas i pieniądze (serwisy aukcyjne pobierają prowizje od wystawienia przedmiotu), no to chyba jego sprawa. Oczywiście każdemu wolno komentować ceny i marnować swoj czas.
Ja wolę poświęcać ten czas rodzinie oraz sobie.
[#34] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@stachu100, post #33

Jeśli komentowanie cen sprawia komuś frajdę, to w sumie przeznacza czas sobie :)
[#35] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@alt_, post #31

Rozumiem. ze osobiste pod przykrywka nieosobistych to zaden problem?

..a co do delikwenta Iceman27 to jeszcze dodam, ze nasz "kolega" posiada drugie konto na PPA o nicku Wolfman
watek.

Odrazu tez przestrzegam!
Czesc tych wspanialych kolekcji to "skladanki" zlozone z roznych wybrakowanych zestawow, instrukcji drukowanych w zakladach ksero i pudelek, nalepek i innych gadgetow niekoniecznie od danej wersji. Dla wiekszosci kupujacych to niby to samo, ale wartosc kolekcjonerska takiego skladaka jest zapewne duzo nizsza od calego oryginalnego zestawu. Dlatego kupujacy nigdy nie ma pewnosci czy dostanie zestaw "skladankowy" czy nie.

Osobiscie czekam na to, kiedy jakis cwaniak wpadnie na pomysl i dogada sie z jakims zakladem poligraficznym, ktory zacznie produkowac opakowania do Amig na bazie oryginalnych pudel sprzedajac je jako "rarytas kolekcjonerski" albo drukowac farbkami ciapki i sprzedawac A500 warta 50zl jako wersje Tiger za 500zl, bo poki co na Amigowaniu mozna niezle zarobic
[#36] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@F7sus4, post #25

A ja miesiąc temu przeprowadzając się i pozbywając zbędnych rzeczy sprzedałem Skarbnika i kilka innych programów za 35pln, hehe, ciekawe kto tyle oferował za tą grę
[#37] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@lda, post #32

Z tą folią to chyba raczej jest tak, że ma ona znaczenie dla kolekcjonerów/maniaków jeśli widnieje na niej oryginalna nalepka producenta albo chociaż sprzedawcy (sklepu, sieci sklepów itp.). W innym przypadku każdy może sobie sam ofoliować grę.

Mam parę takich gier z lat 80tych ale nie jestem tego typu maniakiem żeby polować TYLKO na takie tytuły. Dla mnie wystarczy, że gra jest w dobrym stanie. Kupuję je dla siebie nie na handel, żeby cieszyły oko tak samo jak np. modele Skyline'a czy GTRa zrobione przez AutoArt czy Kyosho.

Od jakiegoś czasu zacząłem sobie zbierać najstrasze gry na Ami z lat 1986-87. Udało mi się nabyć parę takich których o dziwo nie ma na AmigaHOL. Może warto by je złamać i puścić w sieć. :) Tylko najpier muszę je odszukać, bo nie pamiętam jak się nazywały. :D
[#38] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@michalmarek77, post #3

Facet wystawia KOLEKCJONERSKI, rzadki przedmiot wiec ma prawo do dyktowania ceny.

Ależ oczywiście! Ma prawo!
Ma również prawo wystawić goły zadek na środku Ronda De Gaulle'a w godzinach szczytu...

..nikt jednak wtedy nie powinien się dziwić, że dla znacznej części obserwatorów zostanie uznany za idiotę lub zboczeńca .
[#39] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #1

To ta? http://www.youtube.com/watch?v=EhZAS4tKfD4
Cena oczywiście kretyńska, ale gra wygląda zupełnie dobrze.
(Oprócz tego, że jest nie do przejścia :) ).
[#40] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #39

Tak to ta. Owszem graficznie nie wyglada zle ale radosc z grania zerowa.
[#41] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #40

No właśnie zauważyłem na tym video, że 70% czasu to restart gry. ;) Sam proces grania kończy się dość szybko. :)
[#42] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #1

selur to taki typowy polaczek, zawsze go cos boli jak ktos inny ma i wystawia a on nie ma i nie moze miec. :D. Ale dzieki za reklame, najlepsza reklama to antyreklama. A jak widziales inferior na allegro lub gdziekolwiek to napisz. I gra nie była otwierana, stara folia popekała z boku i cala tajemnica
[#43] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #18

tak selur podbijam ceny zwlaszcza ze wszystkie to kup teraz :D i sam od siebie kupuje, oczywiscie ze mam 2 konta, niektorzy maja 3 i na rodziny zakladaja. Nie zauwazylem bym komukolwiek tutaj cos probowal sprzedawac. Widac za duzo czasu masz, sprobuj wyjsc czasem z domu z psem na spacer zajmiesz sie czyms konkretniejszym niz wypisywaniem bzdur
[#44] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #43

Goździkowa poleca.
[#45] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #40

Nikt nikogo nie zmusza do kupna każdy może żądać za zwoją własność ile chce mamy wolny rynek a nie socjalizm
[#46] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #41

Może gracz zbyt cienki? pomysł Byłbyś gorszy od niego? pomysł
[#47] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@sebbb, post #45

Wiesz, jak ktoś ma już marudzenie we krwi, to nie poradzisz nic na toOK
[#48] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #43

"Widac za duzo czasu masz, sprobuj wyjsc czasem z domu z psem na spacer zajmiesz sie czyms konkretniejszym niz wypisywaniem bzdur"

Jesli postanowie zostac dumnym lemingiem sukcesu na zielonej wyspie luksusu, to pewnie przestane wypisywac bzdury i kupie sobie rasowego psa za zarobione dolary.
Niestety.. poki co moj mozg jeszcze pracuje i nie potrzeba mi spacerow.
[#49] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #48

ciekaw jestem swoja droga ile masz oryginałow amigowych?? wiesz poruszasz temat kolekcjonerstwa, cen gier i ogolnie jak zawodowiec. musi byc z Ciebie niezly wyjadacz. Ile tego tam masz co?
[#50] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@sebbb, post #45

dokładnie przeciez ja tu nawet tematu sprzedazy nie poruszałem nigdzie, i nawet by mi to do głowy nie przyszlo. Tu siedzi garstka kolekcjonerow ktorych i tak znam min z allegro, ktorzy wiedza co wystawiam. Zreszta nie wiem co mu przeszkadza co i za ile wystawiam. Ja sam bym chciał zeby bylo duzo sprzedawcow gier amigowych. Nie musiałbym szukac na ebay i placic slono za wysylke ze o mozliwosci zakupu niektorych polskich gier nie wspomne
[#51] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #49

To że ty nie poruszasz tematu nie znaczy że i inni tego nie powinni robić. Jest to jednak forum dyskusyjne które służy do dyskusji i wymiany poglądów, więc wymieniamy nawet jeśli niektórym od tego przysłowiowy "gól skacze".
Nie bardzo też rozumiem wymagania stawianego przez ciebie że trzeba być kolekcjonerem aby rozmawiać o cenach, krytycy filmowi krytykują lub chwalą ale nie kręcą filmów, podobnie jest w innych dziedzinach.

Pozdrawiam
[#52] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #1

Przyzwyczaiłem się do takich akcji. Cena wg mnie trochę za wysoka i raczej nikt tego nie kupi ale to nie zmienia faktu że skoro kogoś to boli to albo chce to kupić ale mu trochę kasy brakuje albo celowo chce wymusić niższą cenę z tego samego powodu ;)

A na naszym podwórku też są fajne "anomalia" i mydlenie oczu typu sprawdzone, przetestowane i przygotowane do pracy w Amidze - chodzi o karty wifi. Jak rozumiem podłączam i tyle bo jak coś jest przygotowane to nie bez powodu;) I wcale nie chodzi mi tu o cenę która jest ******** ale o sposób prezentacji że coś choć jest takie same jak u innych to u mnie jest lepsze.

Jak ktoś nie wie o co chodzi niech wejdzie na giełdę.
[#53] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@RadoslawF, post #51

Ale jego argumenty sa calkiem inne, on twierdzi ze ja tu jestem by wciskac komus gry, jakie poglady jego tu sa? Sciska go z zalu. Jakby chciał normalnej dyskusji czy dowiedziec sie czegos zamiast zwyczajnie obsmarowywac za plecami to nie ma problemu. Ja nie stawiam zadnego wymogu. Po prostu zwykly zjadacz chleba a nie kolekcjoner nie zrozumie tego. Jak mi kolega pokazal ponad 20 lat temu zanim zaczalem zbierac gry monety o duzych wartosciach nie wierzylem w to ze ktos moze dac za takie cos tyle kasy. Az sam nie zaczalem kolekcjonowac monety, znaczki, gry i itp podobne do siebie. W kazdej z tych dziedzin sa jakies perelki za ktore ludzie placa.:)
[#54] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@11111olo, post #52

wejdz na polygamie i zobacz ile tys dolcow ludzie placa za shity ktore wycofano z rynku w ciagu dnia. Jest ich mało i kolekcjonerzy chca je posiadac. To samo inferior. gra to mega sredniak. Ale kup nowego w folii. W ogole uzywke znajdz. Gre zakupilem nie od kogos ale z magazynu ktorego szef chciał oddac do utylizacji gry amigowe i c64. Wiec nie jest to egz ktory pochodzi od kogos kto sobie go tam ofoliowal. Ja twierdze ze on zrzedzi dla zrzedzenia. Wiesz propo gier amigowych nie potrzebuje pisac nawet czy cos mam lepsze czy gorsze. Przeciez tam nie ma nawet konkurencji. zaledwie 300 przedmiotow z czego moze ok 80 to gry lub czesto i duzo mniej. Symboliczne ilosci. Rozumiem gdybym tego wystawial setki. Ale to co wystawiam to uzywki z mojej kolekcji zastapiane nowka w folii albo lepszym stanem
[#55] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #53

"W kazdej z tych dziedzin sa jakies perelki za ktore ludzie placa"

I to jest wlasnie glowne motto twojego "kolekcjonizmu", jakby nie zaplacili, to bys nawet na to nie spojrzal.
Idz uprawiac astroturfing na innym forum, bo tacy jak ja nigdy w zyciu nie zaplaca 900zl za ta gowniana gre, chocby pudelko bylo ze szczerego zlota OK
[#56] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #55

Idz łowic ryby moze w tym bedziesz dobry, albo lecz starcza demencje.
" I to jest wlasnie glowne motto twojego "kolekcjonizmu", jakby nie zaplacili, to bys nawet na to nie spojrzal. "
Na co bym nie spojrzal? na inferior? kupilem go z 7 lat temu. Nawet nie myslac o sprzedazy wraz z innymi dzis juz rodzynami.

"Idz uprawiac astroturfing na innym forum, bo tacy jak ja nigdy w zyciu nie zaplaca 900zl za ta gowniana gre, chocby pudelko bylo ze szczerego zlota "

Jak mowi moj kolega "a co mnie to g.... obchodzi". Ja mam pasje w zyciu a Ty wieczne biadolenia i narzekanie a moze to jest Twoja.....? coz
[#57] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #56

Tacy jak Ty własnie zawsze biadolili. Spytalem ile masz amigowych oryginałow ? zero zapewne bo zawsze bylo za drogo a grac sie chciało prawda? :D
[#58] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #56

"Idz łowic ryby moze w tym bedziesz dobry.."

Lepsze lowienie ryb, niz czyhanie tygodniami na allegrowego jelenia wielki pasjonacie od siedmiu bolesci cafe
[#59] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@Iceman27, post #57

"ile masz amigowych oryginałow ?"

Jakby to powiedzial pan "Staszek" z PPA:
Nie zagladaj mi do mojej szafy! pomysł
[#60] Re: amigowy Hicior na Allegro!

@selur, post #58

fascynujace a dlaczego jestem pasjonatem od 7 bolesci? co tutaj ciekawego wymysliles?pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem