[#1] Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają
Jest jakiś problem z zamieszczaniem obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają. Nie wiem, czy to problem ze strony PPA, czy Dropboxu. Z góry dziękuję za przyjrzenie się temu problemowi.
[#2] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@Hexmage960, post #1

Daj link do postu z takim linkiem.
[#3] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@KJB, post #2

Akurat taka rzecz zdarzyła się w postach z działu "prywatnego"... więc nie mogę dać tu linków, bo nie wszyscy mają tam dostęp.
[#4] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@Hexmage960, post #3

A link do dropboxa? :P

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2013 11:15:04 przez KJB
[#5] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@Hexmage960, post #1

Imageshack i po sprawie.
[#6] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@F7sus4, post #5

Fakt, dotychczas korzystałem z Imageshack i również go polecam, ale mimo to chyba warto rozwiązać tę sprawę z Dropboxem. Problem zgłaszam kiedy dwukrotnie się on pojawił.
[#7] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@F7sus4, post #5

Lepszy ifotos.pl - polski, szybszy, nie zamula :)
[#8] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@Hexmage960, post #6

Tak tak, ja tylko z Imageshack korzystam. Bardzo dobra strona. zarejestrowałem się tam (najlepiej to właśnie uczynić) i wtedy obrazki pamięta baaaardzo długo. I tu na ppa.pl wstawiam wtedy link bezpośrednio do obrazka, także widać wtedy obrazek, bez żadnych reklam.
[#9] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@gilban, post #8

i wtedy obrazki pamięta baaaardzo długo

Ile najdłużej Ci zapamiętał? Możesz sprawdzić po zalogowaniu?
[#10] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@Hexmage960, post #1

Ktoś po prostu skasował plik lub odnośnik wygenerowany przez DropBoxa wygasł. Co do tego ma PPA? Wątek zostaje przeniesiony do działu Hyde Parku.
[#11] Re: Zamieszczanie obrazków przez Dropbox: linki szybko wygasają

@mailman, post #10

Rozumiem, czyli to wina Dropboxa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem