[#1] Gunlord - Dreamcast/Neo Geo
witam,

natrafiłem w necie na tą grę, ścieżka dźwiękowa utrzymana w klimatach amigowego Turricana. Fajnie jakby ktoś ja przeportował na Ami :)

--->>> link

Pozdrawiam
[#2] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@cavox, post #1

Gra jest fajnie zrobiona, odpaliłem na swoim Makaronie. Soundtrack jest naprawdę wysokich lotów. Myślę, że gra jest jednąz lepszych od tej ekipy, ale i tak fajniejszy będzie Sturmwind.
[#3] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Lokaty, post #2

Nie ma to tamto :) Na makaronika wyszło kilka fajnych gier ostatnio . Dobry jest też "Neo XYX" http://www.youtube.com/watch?v=J4OGpcCsOD0 , "ReDux" http://www.youtube.com/watch?v=fofLU3UBbRA dla tych co lubią shmup'y.
Ghost Blade http://www.youtube.com/watch?v=kFWS2TBKi4w jeszcze się robi.
[#4] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Gżegżółka, post #3

Według mnie te strzelanki są słabe technicznie (może nadrabiają gameplayem). Oczywiście nie ma czego oczekiwać od małych studiów, ale zamiast klepać to samo na jednym silniku mogliby pójść drogą chłopaków z Duraniak. Tak, czy siak - dobrze, że powstają nowe gry dla tej maszyny bo jest naprawdę fajna!

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2014 08:38:33 przez Lokaty
[#5] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Lokaty, post #4

Co do techniki - to zależy - można mieć zaawansowane technicznie gry gdzie gameplay i sam balans strzelania będzie ssał. Osobiście lubię gry w których poziom trudności rośnie stopniowo, jeśli się ginie to jest to spowodowane błędem gracza a nie "nieuczciwością" gry.
[#6] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Gżegżółka, post #3

A czy na psx'a wychodzą teraz jakieś gierki wydawane przez fanów? Bo widzę, że nawet na segę genesis klepią gierki
[#7] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Diabeł, post #6

Odpowiem szczerze że niewiem, ale swego czasu na pewno był jakiś home-brew na PSX. Na pewno są robione fanowskie translacje gier jrpg, warto sprawdzić rom-hacking - (czy coś w tym stylu, portal o modyfikowaniu gier i robieniu tłumaczeń). Na Dreamcasta były robione gry na engine - mugen'a, fanowskie j-adveture, mody do half-life i kilka gier miało modyfikowane ścierzki dzwiękowe.
[#8] Re: Gunlord - Dreamcast/Neo Geo

@Gżegżółka, post #7

Nie chodziło mi o produkcję z yaroze Raczej o pełnoprawne tytuły(swego czasu devkity do psx'a latały często i gęsto na aukcjach), w końcu jedna z najlepszych i najpopularniejszych konsol w historii OK Skoro na jaguara i genesisa klepią giery to myślałem, że i na szaraka coś wychodzi

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2014 19:03:41 przez Diabeł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem