[#1] przerobienie pliku
Witam,
czy jest ktoś w stanie pomóc przerobić ten plik http://www.fileswap.com/dl/2WChEIfQ25/
na pliki gerbera? ja juz kombinuje na różne sposoby i nic mi nie wychodzi...
[#2] Re: przerobienie pliku

@eross, post #1

Jeżeli to plik z P-CADa, to chyba ten program miał możliwość eksportu do gerbera (File - Export - Gerber).
[#3] Re: przerobienie pliku

@eross, post #1

Z jakiego to programu, bo nie mogę tego otworzyć.
[#4] Re: przerobienie pliku

@jarob, post #3

To format P-CAD. Jeśli dobrze pamiętam to Altium Designer potrafi wczytać te pliki.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2014 18:20:10 przez strim_
[#5] Re: przerobienie pliku

@strim_, post #4

no wlasnie chyba p-cad. p-cad viewer pozwala tylko go podejrzec ale nie edytowac...
[#6] Re: przerobienie pliku

@eross, post #5

ściągnij sobie P-CAD 2006
[#7] Re: przerobienie pliku

@strim_, post #4

Konkretniej format PCAD 2001. Właśnie prosiłem znajomego o konwersję w eagle/altium designer - nie chciało otworzyć.
[#8] Re: przerobienie pliku

@teh_KaiN, post #7

no wlasnie ja w eaglu nie moge tego otworzyc rowniez...protel tez nie idzie...
[#9] Re: przerobienie pliku

@eross, post #8

Myślałem o eksporcie do PDF z tego viewera i potem skonwertować go na Gerbera, ale ten viewer coś mi nie chce drukować padów.
[#10] Re: przerobienie pliku

@teh_KaiN, post #9

w pdf mam juz top i bottom i tez kombinuje jak z pdfa gerbery zrobic tyle ze tak jak mowisz...nie ma padow, wiercen i przelotek...
[#11] Re: przerobienie pliku

@eross, post #10

Na chomiku jewst P-CAD 2006 on otwiera ten plik i można z niego zrobić gerbera.

Ja w tej chwili nie bardzo mam czas zagłębiać się jak to poustawiać, bo jest tam trochę opcji do ustawienia. W tej chwili jestem zajęty innymi projektami. Sam pracuję w eaglu i tam pewnie byj już to zrobił...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem