@amizet, post #31
A mi Worker nie chce działać tzn. /program został zakończony/ standardowa procedura z
Ubuntu jak coś nie działa. To może przez moje nobowe podejście do dej dystrybucji w sumie ona taka jest. Ma ktoś może metodę kopiuj wklej aby uruchomić Worker.
Może spróbuj usunąć Worker-a, a potem zainstaluj jeszcze raz, może mu jakiejś zależności brakuje.
@amizet, post #33
@amizet, post #36
sudo apt-get remove --purge worker && sudo apt-get update && sudo apt-get install worker
sudo apt-get install --reinstall worker --fix-missing
@amizet, post #39
@amizet, post #39
localhost ALL=NOPASSWD:/home/localhost/Dokumenty/tc-mount #Defaults requiretty
@BigBang, post #40
@amizet, post #46
@glon, post #47
@QkiZ, post #49
@QkiZ, post #49
@QkiZ, post #1
@XoR, post #55
sudo yum install [nazwa_programu]
@glon, post #56
@XoR, post #55
brak możliwości zmiany rozdzielczości z linii poleceń start co jest totalnym kretynizmem. Twórcy tego oprogramowania są totalnymi debilami nie dając takiej opcji
Unity jest koszmarem
Ubuntu to zabugowany badziew i się wysypał po próbie zaisntalowania xfce
System generalnie póki działał to mulił. Po jaki grzyb te głupowate efekty? Win7 z Aero śmigał na tym kompie...
zainstalowałem aptosid lecz okazuje się że nie da się tam nic zainstalować (np. wine, virtualbox, itp) bo to stara dystrybucja z 2013 i widocznie żadne repozytoria nie mają pakietów dla debianów z 2013 roku... Trzynastoletni XP instaluje WSZYSTKO a roczny Linux jest za stary aby zainstalować cokolwiek.
Dlatego też że Linux to jest badziew to ma niewiele ponad procent udziałów
Jeśli to oprogramowanie będzie tworzone w ten sposób z takimi koszmarnymi zależnościami, sposobem konfiguracji i niekonsystencją własnej obsługi (prawie wszystko co kilka lat temu się nauczyłem o konfiguracji Linuxa wydaje się być outdated bo pliki w /etc pozmieniały swoje lokalizacje) to i więcej udziałów rynku mnieć nie będzie.
Oczywiście moje narzekanie wynika z mojej niewiedzy i lamerstwa.
działa a w Linuxie mam jakieś pakiety których instalować nie idzie bo wymagają zależności a zależności wymagają zależności i tak w koło macieju
Może trzeba spróbować inną dystrybucję albo poddać się
Wpisuje w google nazwę programu, a następnie szukam wśród wyników strony, z której mogę ściągnąć dany program, następnie wchodzę na wybraną stronę w nadziei, że program ściągnę bezpośrednio, a nie przez jakiegoś śmiesznego Downloadera, jeśli przez Downloadera to wtedy odpalam go w piaskownicy, czyli jeszcze więcej babrania i dłużej.
nic więcej nie trzeba robić a w Linuxie albo jakieś źródła i instrukcje kompilacji albo repozytoria niekoniecznie dla Twojego systemu albo pliki pakietów które potrafią wymagać
albo wisienka na torcie jak pakiet wymaga pakietu który to wymaga tego wcześniejszego pakietu widziałem to już wiele razy
To da się na pewno naprawić, najlepiej stworzyć jakiś uniwersalny system instalowania programów dla wszystkich dystrybucji gdzie program miałby potrzebne biblioteki tak aby dla Linuxa był tak samo jeden instalator jak dla windowsa a nie miliony instrukcji jak zainstalować na kilku najpopularniejszych distro. No i aby można było mieć np. system z 2013 i zainstalować program z 2014 bez potrzeby aktualizowania połowy systemu bo pakiety ubzdrurają sobie że się nie zaktualizują jak inne zależności się nie zaktualizują.
a co do Ubuntu... wystarczy spojżeć na Unity. Tam nawet skrótu się na pulpicie nie da zrobić mimo że ta funkcjonalność jest bo programy Wine sobie skróty potrafią zrobić. Poza tym brzydkie to i nie wygodne. Próbują coś tam wymyślać ale ewidentnie źle im to wychodzi