[#1] Secret Service - reaktywacja
Więcej informacji:
http://pclab.pl/news58424.html
[#2] Re: Secret Service - reaktywacja

@Tomarkus, post #1

o kurwescu szeroki uśmiech jak jeszcze będzie KGB w srodku to sobie ze dwa egzemplarze kupie szeroki uśmiech
[#3] Re: Secret Service - reaktywacja

@Tomarkus, post #1

O rzesz ty! Jedno z najlepszych pism o grach. Ciekawe jak długo przetrwa?
[#4] Re: Secret Service - reaktywacja

@Diabeł, post #2

Niech sobie w zad wsadzą. Żebractwo, marketing rodem z telemango(dopłać/zamów teraz a dostaniesz koniobijke, kombajn, lewy wąs wałęsy i oponę od stara z twoim nazwiskiem i autografem paździocha) plus bycie wybranym za chore pieniądze. Takiego wuja czerwona kartka
[#5] Re: Secret Service - reaktywacja

@jerry33, post #3

Jeszcze pozostaje niewiadomą ilość kartek i tematyka, może coś o Amidze też będzie pomysł
[#6] Re: Secret Service - reaktywacja

@parallax, post #5

91 tyś! To zabierają się za coś na co nie mają pieniędzy!? PARANOJA.
[#7] Re: Secret Service - reaktywacja

@jerry33, post #6

Z jednej strony to to racja pomysł Każdy myślał, że dysponują sporymi funduszami na wydawanie pisma pomysł
A że wyszło że zbierają kaskę, to mnie to jakoś nie odrzuciło i nie zniesmaczyło Grunt żeby wychodziło, a nie padło po kilku miesiącach pomysł

Mają już na chwilę obecną 110476 zł pomysł
[#8] Re: Secret Service - reaktywacja

@parallax, post #7

Kasę zebrali w ciągu 24h, to jest spory entuzjazm :) Sam się też dołożyłem bo kiedyś czytałem i dostać nowe SS w pdf'ie było by fajnie :) . Oczywiście jest jeszcze masa nie wiadomych, skład redakcji, treść, działy, to jak dużo będzie retro/indie/AAA i w jakich będzie to proporcjach. Bądź co bądź są to ważne rzeczy. To że zbierają kasę wcale mnie nie dziwi, to normalne, chcą coś zrobić, pewnie jeszcze nie mają wydawcy, klientów na reklamy, a na rozruch coś potrzeba, wiadomo że pisanie to nie tylko hobby i misja, ale też praca. Poza tym mówimy tu o prasie papierowej, to duże ryzyko, od jakiegoś czasu papierowe gazety komputerowe upadają. Sondowanie rynku czy to w ogóle mogłoby się udać nie było złym pomysłem i nie odbieram tego negatywnie :)
[#9] Re: Secret Service - reaktywacja

@Gżegżółka, post #8

A co to indie/AAA? pomysł

" To że zbierają kasę wcale mnie nie dziwi, to normalne"
Byłeś pewny, że tak będzie? pomysł

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2014 22:19:11 przez parallax
[#10] Re: Secret Service - reaktywacja

@parallax, post #9

Indie - różne gry niezależne np http://indiegames.com/index.html
AAA - czyli tak jak ocena, duże gry dużych wydawców robione za dużą kasę

Tak, byłem tego pewien że w pewnym momencie tych wszystkich zapowiedzi i deklaracji pojawi się pytanie skąd wziąć na to kasę, w końcu to nie ma być pisemko jednego eventu zrobione za darmo przez fanów jednorazowo z okazji jakiegoś spotkania, tylko normalne czasopismo ukazujące się co pewien czas. Pod tym względem jestem realistą. Tak jak pisałem pensje kosztują, złożenie pisma i jego druk też, będzie potrzebne biuro, sprzęt do grania :) i inne drobniejsze wydatki.
[#11] Re: Secret Service - reaktywacja

@Gżegżółka, post #10

Dzięki za wyjaśnienie OK

Ja zakładałem, że dysponują funduszami (tu nie trzeba być realistą) żeby nie trzeba było "żebrać" pomysł Ale jak wspomniałem, nie przeszkadza mi to OK

Wicika i Gulasha niestety nie będzie No ale Wicik już raczej nie jest w temacie gier Amigowych, a Gulash już nie gra w Mortal Kombat, także wiele chyba nie tracimy pomysł

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2014 09:33:37 przez parallax
[#12] Re: Secret Service - reaktywacja

@parallax, post #11

Szkoda Gulasha, co prawda nie ma jeszcze pełnej listy redaktorów, według mnie wezmą sporo ludzi z doświadczeniem z innych pism których już nie ma.
[#13] Re: Secret Service - reaktywacja

@Gżegżółka, post #12

Też tak uważam pomysł Miejmy tylko nadzieję, że czasopismo będzie skierowanie bardziej do retro fanów OK
[#14] Re: Secret Service - reaktywacja

@Gżegżółka, post #12

Gulash sie ponoć bardzo rozchorował, aż musieli Neo Plus zamknąć A Wicik prowadzi Mantę.
[#15] Re: Secret Service - reaktywacja

@Tomarkus, post #1

[#16] Re: Secret Service - reaktywacja

@Tomarkus, post #1

Nie mogłem nigdzie SS dostać
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem