[#1] Stara zabawka i wielka nostalgia
Mała prośba o pomoc, wiem, że są inne fora od takich spraw, ale do tego nabrałem już zaufania więc pytam tu.

Czy możecie mi pomóc w zidentyfikowaniu tych przełączników?

przełaczik4pin.JPG

przełącznik8pin.JPG

I czy gdzieś można jeszcze dostać coś takiego?

ciuchcia.JPG

Sprzęt starczy chyba ode mnie, a wymyśliłem sobie, że doprowadzę go do stanu używalności pomysł .

pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2014 12:36:57 przez glon
[#2] Re: Stara zabawka i wielka nostalgia

@glon, post #1

Fajna ćuchcia na pewno dało by się ją jeszcze podpiąć pod Amige. Rozumiesz jak byś sobie zrobił jakiś prosty interfejs do któregoś z Amigowych portów a tam kilka przekaźników, do tego ktoś by musiał ci napisać jakiś prosty program. Kiedyś na Forum ktoś coś pisał o sterowaniu Amigą innych urządzeń.

Tu jest coś podobnego tylko przy użyciu Linuxa i temat o kawie.

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2014 12:32:57 przez amizet
[#3] Re: Stara zabawka i wielka nostalgia

@amizet, post #2

Pomysł ciekawy, aczkolwiek póki co ona jeszcze nawet nie jeździ.

Do Ami to by pasowało idealnie, retro komputer + retro ciuchcia OK .
[#4] Re: Stara zabawka i wielka nostalgia

@glon, post #3

Dropbox rzeczywiście daje dupy.
[#5] Re: Stara zabawka i wielka nostalgia

@glon, post #4

Taki oftop bo zastanawia mnie dlaczego ludzie używają tego dropboxa, przecież to nigdy nie działa... Ja wrzucam obrazki na Tinypic, nie wiem czy coś jest nie tak z tą stroną że ludzie jej unikają, czy najnormalniej w świcie o niej nie wiedzą?
[#6] Re: Stara zabawka i wielka nostalgia

@Radek_Cz, post #5

Ja tam zacząłem z niego korzystać od niedawna właśnie dlatego, że jest zintegrowany z ppa oraz mogę go sobie zamontować jako zwykły katalog, a co za tym idzie odczyt/zapis jak w przypadku zwykłego katalogu na dysku twardym (tylko, że wolniej).

Ale skoro nie działa to nie wiem po co taka opcja na ppa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem