[#1] Internet działa, ale nie działa
Nie wiedziałem nawet jaki tytuł dać postowi, bo mam dziwny objaw w moim połączeniu z internetem, a mianowicie mogę wejść tylko na kilka (jak dotąd sprawdziłem) stron. Wszystkie pozostałe jakie dotąd sprawdziłem są jakby niedziałające, np:
- google
- onet
- allegro

A te strony jakimś cudem działają, i nie jest to z cache przeglądarki.:
- ppa (jak widać)
- morphos.pl
- aminet.net
- o2.pl

Sprawdzone na MorphOS i na pc z linuxem.
[#2] Re: Internet działa, ale nie działa

@R-Tea, post #1

To tylko taki ślepy strzał ,ale ja bym pierwsze sprawdził DNS-y.
Ja mam w tej chwili takie:
# Generated by NetworkManager
nameserver 62.21.99.94
nameserver 62.21.99.95

A tu są jeszcze jakieś TePsy, kiedyś ich używałem
i nie miałem problemów z wczytywaniem stron
194.204.152.34
194.204.159.1

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2014 23:25:34 przez glon
[#3] Re: Internet działa, ale nie działa

@R-Tea, post #1

Czasami robi mi się to samo. Mam internet w Multimedia i dodatkowo router wi-fi.
Wyłączenie obu urządzeń (modemu z Multimedii i routera) i odczekanie około minuty pomaga.
[#4] Re: Internet działa, ale nie działa

@R-Tea, post #1

Dzialaja pingi na owe strony ?
[#5] Re: Internet działa, ale nie działa

@Norbert, post #4

Już teraz nie sprawdzę. Musiałem iść spać, rano do pracy, a jak wróciłem z pracy wszytko już było ok.

Jak sugerował glon przypuszczem teraz, że to któryś z DNS-ów miał awarię. Pierwszy raz miałem coś takiego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem