[#1] ZX Spectrum w Japonii ;)
OK, co do Japonii - oto video z mojego ZX koncertu w Tokio, w 28.09.2014.
https://www.youtube.com/watch?v=FOx9InNtU3A
Nagranie zawiera całość koncertu - 30 minut.

Utwory skomponowane na ZX81 oraz na ZX Spectrum, grane ze Speccy2010 wraz z zestawem zabawkowych syntezatorów -
- Yamaha PSS-680 do głównego grania i do padów perkusyjnych
- zabawkowy sampler CASIO SK-1 do wrzaskliwych :) efektów
- miniaturowy CASIO SA-5 (do efektów)
- oraz mikroskopijny zabawkowy analog wstęgowy KORG Monotron Duo (jak wyżej).

Do tego efekt ZOOM RFX-2000.

Całość tu akurat zgrana z sali, ale coś słychać.

Niestety podczas podróży lotniczej mój główny efekt/mixer Behringer (do toy-keyboardów) dostał na tyle poważnego strzała, że już się w Tokio z tego nie podniósł, toteż - chociaż dali mi innego Behringera, to jednak bez efektu: niestety Yamaha i reszta klawiszowej kompanii brzmiała przez to dość surowo, a wielka szkoda.

Mimo wszystko ludziom bardzo się spectrumowa muzyka podobała i podchodzili później mówiąc, że fajnie było usłyszeć sprzęt w Japonii praktycznie nieznany.

Pozdrowienia.
Y

.

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2014 21:01:53 przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM
[#2] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #1

Prawie wszystko na japońskich scalakach i sprzęt im nie znany. hmm

Mam pytanie czy ten obrazek z ekranu w tyle to też ze Spectrum?
[#3] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

@ZbyniuR, post #2

Za duży przemiał technologi tam jest i chyba dla tego.

Co do samego koncertu to WoW pokłony super pokłony
[#4] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

Bardzo ciekawy koncert. Widać że publika także zadowolona. OK

I trochę zaskoczył mnie motyw w 20 minucie
[#5] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

Niezły czad! OK
[#6] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

Kongratsy Y!
Japonia zdobyta , teraz reszta świata przed Toba! Zycze z calego serca udanego podboju! Nalezy Ci sie.
[#7] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

Balszoje spasiba, druzja.

A w 20 minucie (słychać strzały ;) ), jest cover z anime Sailor Moon Star, zrobiony specjalnie z myślą o tym występie. :)

Pozdrowienia i udanego weekendu.
Y
[#8] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #7

Tak jeszcze prośba, gdybyś pomógł uzupełnić set list, byłoby bardzo miło. Udało mi się zidentyfikować tylko 4 (poza przez ciebie wymienionym coverem) kawałki z koncertu. Poniżej lista, w nawiasach przybliżony czas.

1. Break Space (0:00)
2. Earport (3:00)
3. ??? (8:00)
4. Touch Sense (11:30)
5. New Line (16:20)
6. Sailor Star Song [cover] (20:10)
7. ??? (24:10)

Swoją drogą jakbyś kiedyś jeszcze występował w Japonii, polecam wrzucić na set list "Fifteen Colours" i "Deadly Labyrinth of Lord Xyrx".
[#9] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

@Solo Kazuki, post #8

Cześć,

akurat ostatnio jadę wg kartki i pośród wszelakich notatek o ustawieniach sprzętu są też oczywiście tytuły.

Tak więc -
3. Yerzmix 7
7. Senshi (z "Microsongs", ze Spectrum16k). Tutaj ten ostatni był w wersji na 2 x AY (6ch). Chociaż w nagraniu z sali to i tak chyba nie słychać. ;)

Pozdrowienia!
Y
[#10] Re: ZX Spectrum w Japonii ;)

@Solo Kazuki, post #8

Solo Kazuki:

> Swoją drogą jakbyś kiedyś jeszcze występował w Japonii, polecam wrzucić na set list "Fifteen Colours" i "Deadly Labyrinth of Lord Xyrx".
--------------------
Haha, jeśli się zdarzy, to jak najbardziej. ;)
Niestety dali tylko 30 minut i bardzo ściśle tego przestrzegali, więc czasu już nie starczyło. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem