[#1] Odzyskanie zdjęć z karty SD
Jakim programem mógłbym odzyskać dane z karty SD z telefonu pod systemem Android? Nagle straciłem dostęp do karty z telefonu jak i przez PC podłączonego do telefonu.
Próbowałem:
- Recuva - chce formatować kartę(nie widzi pewno systemu plików Android 4.x.x);
- Tenorshare Android Data Recovery wersje próbną - też nic nie widzi do odzyskania albo ja go nie potrafię obsłużyć(powinien rozpoznawać system plików Androida).
[#2] Re: Odzyskanie zdjęć z karty SD

@Tomski, post #1

zrob obraz karty i na nim pracuj.
karta sd powinna byc w fat plus ewentualnie ext4
[#3] Re: Odzyskanie zdjęć z karty SD

@Tomski, post #1

Ja kiedyś z pendriva odzyskiwałem programem Ontrack Easy Recovery (pełna darmowa wersja do znalezienia w czeluściach internetu).
Z Fat32 poradził sobie świetnie.
[#4] Re: Odzyskanie zdjęć z karty SD

@Tomski, post #1

Pod Andka nie znam aplikacji do odzyskiwania. IMHO wygodniej odzyskiwać na kompie. Mogę polecić PhotoRec'a (http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec). Dobra aplikacja, parę razy udało mi się odzyskać dane.

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2014 23:27:24 przez hsimpson
[#5] Re: Odzyskanie zdjęć z karty SD

@hsimpson, post #4

Próbowałem i tym programem. Niestety non stop sypał błędami w odczycie sektorów na karcie i nic nie mógł poradzić. Robiłem to pod Win XP, gdyż w lapku mam taki system i tam jedynie mam czytnik kart. Zwątpiłem czy mogę coś z tym zrobić.
W pracy wspomniałem znajomemu o tym i powiedział abym przyniósł kartę to zobaczy co się da zrobić. Po włożeniu do jego smartphone'a - jakiś lenovo(android 4.2 chyba; mój telefon ma 4.4.2, na starym telefonie z androidem 2.3.6 to wieszała się aplikacja od przeglądania zdjęć, system działał) - zdjęcia były dostępne ale bardzo wolno wczytywane w smartphonie. Zdjęcia te były robione na starym telefonie z androidem 2.3.6. Wziął kartę do domu i tam pod Windowsem 7 naprawił ją narzędziami systemowymi - naprawa dysku(nie wiem jakim programem). Przerzucił na pen i w ten sposób uratował zdjęcia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem