@Diabeł, post #4
@QkiZ, post #7
twoja teoria
@Diabeł, post #8
Jak zaczęli zamykać ludziom gęby i od razu pokazali gotowy projekt pixel dopieszczany od miesięcy to wiedziałem już, że to nie teoria.
Jakieś 17 lat temu miała miejsce reaktywacja Top Secret. Mimo, że padło - obyło się bez żebrania, oszukiwania i reszty chorych akcji - wydali dwa razy tyle numerów, dodawali gry na płytach i poziomem pisma bili na głowę tego potworka. Jakby ktoś pytał czy się da.
@QkiZ, post #9
Skąd wiesz że dopieszczony?
Nie zarobią na sprzedaży Pixela co na SS.
Dalej to nie tłumaczy dlaczego mieliby to robić.
A czy tych ludzi ktoś zmuszał do wspierania tego projektu?
@Diabeł, post #10
Domena została zarejestrowana zaraz po wydaniu pierwszego numeru. Z góry było wszystko zaplanowane.
Już zarobili, teraz mają kasę to sobie mogą wydać nawet "działka i ja".
@QkiZ, post #12
Tak jak pisali na swoim profilu współpraca z Pegazem nie układała się
To raczej gówniane pieniądze, biorąc pod uwagę jaki wysiłek zrobili
musieli by być głupi żeby coś takiego planować
A ryzykują utratę tego co mają wydając nikomu nie znane pismo
Teraz więcej będą musieli wydać na promocję Pixela
@QkiZ, post #12
@Diabeł, post #13
Standard. Pegaz wszystkie gazety od 30 lat wykańcza. Razem z matką. Tak samo wszystkie swoje złodziejstwa i draństwa PełO tłumaczy, że to wina PiSu. Polak polakowi polakiem. A lemingi to łykają jak pelikany.
200 tysięcy na browary i pixele w dwa miesiące, za nieludzki wysiłek jakim jest założenie konta na plebsbuku i wysłanie pdfa do drukarni to faktycznie psie pieniądze.
Dobrze sobie wykalkulowali. Wydadzą byle co, które zdechnie po dwóch-trzech numerach, sprawa rozejdzie się po kościach i adios muczaczos.
Do zrobienia całej akcji ze zbiórką, wydaniem pisma, logistyką - jak na to nie patrzeć jest to kawał roboty.
To czy będzie się nazywać "Secret Service"czy 'Pixel" w niczym mi nie przeszkadza. Swoją drogą jak by chcieli, to by mogli zrobić pismo "Pixel heaven" to każdy by wiedział o co chodzi i to kupił.
@QkiZ, post #15
@Diabeł, post #18
@traq, post #19
Bardzo jadowity jesteś.
Why? Sądzisz
Gołym okiem widać, że nic nie było ukartowane.
Już tylko ten argument obala teorię spiskową.
oświadczenia na fan page PIXEL (gdzie otrzymałem profilaktycznie ban, za ten artykuł)- jak sam autor pisze,
@traq, post #16
Pegaz - zupełnie nie miałem informacji na temat tego, czym się zajmował po zamknięciu SS
Co nieco więcej dowiedziałem się dzisiaj: http://ow.ly/FIs1A
Micz - czytając książkę jego autorstwa o historii gier nie sposób nie odnieś wrażenia, że to jest faktycznie marzyciel.
Dla przykładu osoba która w firmie płaci rachunki po kilkaset tyś zł wybierze ofertę tego samego roweru dla dziecka o 100 zł tańszą z przyczyn dokładnie takich samych jak reszta społeczeństwa.
Na co dokładnie wystarczy te 300 tyś zł. Można sobie łatwo wyobrazić i oszacować koszty. Moim zdaniem te 300 tyś zł na tą skalę przedsięwzięcia to nie są duże pieniądze.
Ktoś kto zakładałby taki scenariusz od początku musiałby być kompletnie nie poważnym człowiekiem.
Trudno podejrzewać faceta który zorganizował Pixel Heaven, że byłby w stanie uknuć taki plan. To się nie dodaje!
Kończą się argumenty to zaczynają się wyzwiska. Tak coś od początku mnie dziwiło to bronienie jak lew tego szwindlu. Polak polakowi polakiem. Pogratulować obracania się w takich kręgach.
Na te słodkie, wzruszające i chwytające za serce opowiastki o pozytywnych rozmarzonych bohaterach w lśniących zbrojach pokonanych przez naiwność i wiarę w ludzi to nawet małe upośledzone dzieci nie dadzą się już nabrać
Polak polakowi polakiem.
Dodać jeszcze to, że ludzie którzy wpłacili pieniądze i ci którzy nie otrzymali swoich przesyłek nie byli informowani o niczym. Redakcja milczała jak grób przez kilka miesięcy i pies z kulawą nogą nawet nikomu na maila nie odpisał, jak ludzie pytali się co z ich przesyłkami lub kasą.
@QkiZ, post #21
@Diabeł, post #22
@Diabeł, post #24
@traq, post #25
Wiem, że Ciebie nie przekonam, ale może skłonię do refleksji?
@Diabeł, post #27
@traq, post #28
Na ich miejscu też bym zamkną i uczciwie budował od zera profil Pixela
Dla czego banują? Ja też banuje hejterów na profilach, czy forach, gdzie jestem adminem. Hejterzy nic nie wnoszą. Hejterów i trolli się banuje.