[#1] Pytanko do muzyków
Cześć,

Czy wiek ~30 to za późno na grę na keyboardzie? (Podobno (??) mam słuch)
Czy wiek ma tu cokolwiek do gadania?
[#2] Re: Pytanko do muzyków

@BomberMAX, post #1

Starcy powiedzą, że nie. Młodzież powie, że tak. Wiek ma we wszystkim coś do powiedzenia(sprawność umysłu i ciała)
[#3] Re: Pytanko do muzyków

@BomberMAX, post #1

Najważniejsze co trzeba mieć to motywację. Zawsze można się czegoś nauczyć. Wiadomo, że młodzi pewnych rzeczy uczą się szybciej, ale to nie powód żeby zrezygnować z czegoś co zawsze chciałeś zrobić.

Podstawa to poświęcić na to czas i nie poddawać się na początku. Wiadomo, że na początku zawsze jest najciężej. Jeśli masz problem, żeby motywować się sam, zapisz się na lekcje do kogoś (tylko do kogoś kto ogarnia temat), wtedy wydanie 50zł tygodniowo powinno Cię zmotywować trochę...

Aha i kup sobie coś na czym w ogóle da się grać. Nie musi to być sprzęt za grube tysiące, ale te najtańsze keyboardy po kilkaset zł to nawet dla dzieci do zabawy się nie nadają.
[#4] Re: Pytanko do muzyków

@strim_, post #3

Dzięki, mierzę w coś Yamahy, podświetlane klawisze będą pewnie atutem i połączenie z PC.
[#5] Re: Pytanko do muzyków

@strim_, post #3

Strim:

> te najtańsze keyboardy po kilkaset zł to nawet dla dzieci do zabawy się nie nadają.
------------------
No. One nawet do casio-core się nie nadają. W żadną stronę to nie idzie. Żeby jeszcze jakieś brzmienie miało... "cziptjunowe / lo-fi". Ale gdzie tam.

Już się na nich nie da robić dobrego krapu, jak kiedyś. ;)
http://parishq.net/proposed/sound/spaszaki-janusz_92.mp3
[#6] Re: Pytanko do muzyków

@BomberMAX, post #4

BomberMAX:

> i połączenie z PC.
-----------------
Aha, tylko jedną rzecz należy mieć na względzie. To całe współczesne połączenie z PC (jak się ta cholera zwała. "2host"? No USB jakieś enyłej) to nie jest realne MIDI.
Tj, powiedziano mi, że jeśli kupisz kabel MIDI<->USB i podłączysz do Amigi - to nie zadziała, bo to nie jest pełny protokół (jeśli w ogóle).

Szkoda.
[#7] Re: Pytanko do muzyków

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #6

Tak tak Kolego, wiem.

Chodzi mi bardziej o to, że jeśli dany keyboard ma te klawisze podświetlane to nuty mogą płynąć z kompa przy odpowiednim oprogramowaniu - co uczy mimo wszystko jak grać, dodatkowo na LCD są wskazania palcowania. A tego w przeszłości nie było. Bystry troszkę jestem chyba, refleks mam, słuch podobno też. No zobaczymy.
[#8] Re: Pytanko do muzyków

@BomberMAX, post #7

Ja uważam, że jak najbardziej zawsze warto próbować.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem