[#1] formułka EXCEL potrzebna na wczoraj :)
Cześć Panowie, potrzebuję formułkę, która mi będzie liczyła pełną komórkę jako 1 a pustej nie liczyła wcale, żeby było wszystko jasne opiszę dokładnie o co mi chodzi
mam np pracownika, który dziennie podpisuje umowy, wiadomo że każdego dnia jest to inna liczba.
Mam komórki od 1 do 21 powiedzmy
A1, A2, ..... A21 jeżeli w komórce są jakieś dane np. 3, 7, 0 to chcę żeby taką komórkę liczyło mi jako 8 godzin (nie musi to być czas tylko liczba np. 120), jeżeli komórka jest pusta to znaczy że pracownika nie ma w pracy ponieważ gdy by był i nie zrobił żadnej umowy to wpisuję w komórkę 0.

Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie bo ułatwi mi to nieco pracę w przyszłości i będę miał więcej czasu na amigowanie :)

Dzięki
[#2] Re: formułka EXCEL potrzebna na wczoraj :)

@QUAD, post #1

Wysłałem Ci maila, mam nadzieję, że o to chodziło :)
[#3] Re: formułka EXCEL potrzebna na wczoraj :)

@QUAD, post #1

Problem rozwiązany dzięki forumowemu koledze Piotrkowi, chwała mu za to :)
Merci
[#4] Re: formułka EXCEL potrzebna na wczoraj :)

@void, post #2

To właśnie o Ciebie chodziło :)
Gracias

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2015 11:08:57 przez QUAD
[#5] Re: formułka EXCEL potrzebna na wczoraj :)

@QUAD, post #4

Szkoda że tak na priv, inni tez by chcieli wiedzieć
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem