kategoria:
[#1] super nintendo sd cardridge
Panowie,

Ja liczę się z tym, że ktoś może zrobić mi krzywdę za wrzucanie na forum tematu związanego ze sprzętem "konkurencyjnym", ale że wiedzę życiową czerpie przede wszystkim z tego forum pozwoliłem sobie na poruszenie wątku. Mam świadomość, że są tu użytkownicy innych sprzętów retro, dlatego proszę o polecenie dobrego forum poświęconego snesowi (po polsku). Chcę nabyć konsolę i móc emulować cardridge przez sd/usb etc.

P.S. Dziękuję za cierpliwość, wyrozumiałość i serdeczną pomoc :).
[#2] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #1

SNES był mało popularny w Polsce i ciężko w ogóle znaleźć jakiekolwiek forum poświęcone tylko SNESowi. Może coś na emuinfo pogadasz.

Ten temat nie powinien być w Hyde Parku?

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2015 11:05:11 przez sanjyuubi
[#3] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #1

Ja tam polecam Ci z zapoznaniem się z dwoma kardridżami do snes'a.
Super Everdrive v2 oraz Super UFO PRO 8 z tańszych (są oczywiście też droższe jak SD2SNES).
Ja posiadam osobiście Super UFO PRO 8 i jestem zadowolony.
https://www.youtube.com/watch?v=N3RmZ6n-6WI
[#4] Re: super nintendo sd cardridge

@JaraB, post #3

Dziękuję. Propozycja, gdzie to kupić?...
[#5] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #4

Problem jest taki że w Polsce te produkty są w ogóle nie dostępne. Zostaje jedynie sprowadzić z zagranicy. Ja polecam ten sklep z UK Retro Towers lub ewentualnie Amazon. Ale tam nie zawsze są dostępne te kardridże.
[#6] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #4

Olo pewnie by polutował Ci taki za 1/3 cenny, napisz do niego, do C-64 robi to co do NES- SNES nie zrobi?
[#7] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #1

Największe polskie forum poświęcone konsolom Nintendo to EMU-NES #PL.

Co do emulatorów, to sam obecnie się na takiego czaję :) Po przeczytaniu kilku artykułów, opini i recenzji doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie kart z rodziny Everdrive - najlepszy stosunek jakości do ceny. Kolejny research zaowocował znalezieniem sklepu Stone Age Gamer - ceny o wiele niższe niż u konkurencji, nawet z wysyłką do polski. Płytka do SNESa zamyka się poniżej 400 zł, potem wystarczy dokupić jakiegokolwiek carta ze szmirowatą grą za pare złotówek i masz gotowy case :)

Ja na pewno będę stamtąd sprowadzał, ale kiedy to jeszcze nie jestem w stanie określić.
[#8] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #1

Z dobrych min o SNES, forum polecam emu.makii.pl
Do konsoli potrzebujesz czegoś takiego:
link do alledrogo
Koszt to ok 300zł.
Możesz popytać na forum, jest też dział giełda i chłopaki robią czasem zrzutkę na evedrivey (megadrive/snes/n64) na różne systemy.

Mam te konsolkę od 20 lat. W razie problemów służę wiedzą. Nie posiadam karta na SD, mam tylko same dedykowane karty.
[#9] Re: super nintendo sd cardridge

@Koyot1222, post #8

Dziękuję. Jak zwykle nie zawiodłem się w kwestii pomocy z Waszej strony :).
[#10] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #4

Ja swojego EverDrive N8 w ladnej obudowie kupowalem tutaj: link

Co prawda kupowalem dla Famicoma, ale do SNESa tez sa dostepne na tej stronie za $79. Wysylka z Ukrainy. Wszystko smiga jak marzenie.
[#11] Re: super nintendo sd cardridge

@sordan, post #10

Z oferta się zapoznałem. Tanie hobby sobie wybraliśmy. Nie ma co...
[#12] Re: super nintendo sd cardridge

@wilkwcieniu, post #11

Najgorsze jest to, że jak dopieścisz sobie jeden retro-sprzęt, to przychodzi ci ochota na następny, i następny... ;)
[#13] Re: super nintendo sd cardridge

@Koyot1222, post #8

Super Ufo jest do dostania za około 150-160zł z przesyłką nowe. Więc 50% taniej. Nie jest źle.
[#14] Re: super nintendo sd cardridge

@BomberMAX, post #13

Pytanie do właścicieli Super Everdrive China Version, czy komuś udało sie skutecznie zaimplementować Kwarc 50MHZ (szybsze flashowanie) oraz DSP1?
Chińska podróbka nie ma kilku elementów smd jak i samego kwarcu. Zastanawia mnie czy jest to tylko kwestia usupełnienia braków w płytce czy również zmiana oprogramowania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem