[#1] Ma ktoś NESa
Szukam kogoś kto ma NESa. Jestem w posiadaniu Power Pada, ale nie mam jak go sprawdzić. Chciałbym go podłączyć do NESa aby sprawdzić czy działa.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2015 21:27:39 przez QkiZ
[#2] Re: Ma ktoś NESa

@QkiZ, post #1

Ja mam NES-a, ale nie mam Power Pada ani gry do tego :)
[#3] Re: Ma ktoś NESa

@Esio, post #2

Katowice to trochę za daleko, aby jechać i sprawdzać tego Power Pada. Szukam kogoś z Wawy lub okolic.
[#4] Re: Ma ktoś NESa

@QkiZ, post #1

A Pegasus by nie podszedł, to przecież to samo powinno.
[#5] Re: Ma ktoś NESa

@Ender, post #4

Inne wtyki NES nie ma?
[#6] Re: Ma ktoś NESa

@QkiZ, post #5

Hmm, te od joystików, nie wiem ale na allegro zobacz powinno być widać. Mnie się wydaje, że pegasusy miały wejścia jak do drążków atari, commodore. pegasus, pady i inne informacje

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2015 23:33:18 przez Ender
[#7] Re: Ma ktoś NESa

@Ender, post #6

Pegasusy miały szersze wyjścia niż standardowe joye od Amigi. Nie wiem jak w pegasusie ale w nesie informacje o wciśnietych przyciskach przekazywane były cyfrowo, nie na zasadzie jest prąd w obwodzie albo go nie ma.
[#8] Re: Ma ktoś NESa

@QkiZ, post #7

Z drugiego linka wynika, że były 3 rodzaje gniazd zależnie od wersji. Jakie są na allegro nie wiem.
[#9] Re: Ma ktoś NESa

@Ender, post #8

W Power Padzie mam taką wtyczkę
[#10] Re: Ma ktoś NESa

@QkiZ, post #9

Ja bym napisał do sprzedawcy, podesłał tę fotkę i zobaczysz, czy mają taką wersję pasującą pegasusa czy nie. No chyba, że ktoś ma i się odezwie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem