[#1] Historia grafiki komputerowej
Swietny produkcja na YT

link
[#2] Re: Historia grafiki komputerowej

@marianoamigo, post #1

Bardzo fajna kompilacja. Historia piractwa mnie zaskoczyła, bo z czymś innym mi się kojarzył tytuł. ;) Dzięki za tego linka. :)
[#3] Re: Historia grafiki komputerowej

@marianoamigo, post #1

Obejrzałem, fajna sprawa tylko jak wszystko żre czas (wersja pocięta na rozdziały dla niemających czasu - tu)
Duży plus że znalazło się tam sporo starych (nawet bardzo) gier "nie z PC".
Brakło mi tam Seal Team, serii Ishar, Interstate 76 i gry Mafia. Natomiast Dom 3 chyba trafił tam zbędnie. Taki Far Cry z kolei przewija się kilkukrotnie ale akurat do grafiki to wniósł sporo.
Dzięki temu filmowi rozpoznałem swoją ulubiona grę z czasów gdy byłem dzieciakiem w "tej" wersji (Space Indaders od Taito, nigdy nie doszedłem nawet do połowy rang na obudowie).
Wiele gier w tym zestawieniu nigdy nie widziałem (np. Shadow of the Colossus, Ico, Jet Set Radio, Auto Modelista), a niektóre są dla mnie kompletnym zaskoczeniem (Hero Core, Limbo).
OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem