[#1] Naiwne Polaczki
[#2] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #1

Nie bierzesz leków i znowu ci bije
[#3] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #2

Wiesz jak chodzi o zarobek to wszystko jest możliwe.
[#4] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #1

PL sama się prosi o GUZA ....
[#5] Re: Naiwne Polaczki

@BomberMAX, post #4

Uhm. Szkoda że nie bierzemy przykładu z Węgier - powinniśmy z Rosją handlować ile się da i czym się da, nie patrząc na żadne aminozje czy sentymenty. I przestać pajacować, skoro nic nie znaczymy w świecie.
[#6] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #2

Zawsze tak było, jest i będzie. Ameryka/Francja zawsze handlowały, handlują i będą handlować z rosją bronią/sprzętem i na odwrót. Mi chodziło raczej o to jaki tytuł nadał wątkowi psychotroll.
[#7] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #6

No cóż, jeśli ktoś przyklaskuje gdy politycy działają na szkodę Polsce, to nie jest Polakiem, tylko małym naiwnym Polaczkiem :)
[#8] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #7

No to mały naiwny polaczku, dlaczego przyklaskujesz?
[#9] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #8

Jestem Polakiem i nie przyklaskuję antyrosyjskiej polityce, za to PiS i PO popierają banderowców :)
Jak tak dalej pójdzie, to polaczki skończą jak ta kukła z Komorowskim.
Było mózgiem ruszyć, a nie na ślepo bronić banderowców na Ukrainie :)

"W sieci ujawniono nagranie przedstawiające neonazistowskich aktywistów, publicznie odcinających głowę kukle prezydenta Bronisława Komorowskiego."

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz%2Fukrainscy-nacjonalisci-oderzneli-glowe-kukle-polskiego-prezydenta-video#

edit-------

"Werhowna Rada Ukrainy uczciła minutą ciszy dowódcę UPA Romana Szuchewycza, bezpośrednio odpowiedzialnego za ludobójstwo Polaków na Kresach Wschodnich, w 65. rocznicę jego śmierci."

Co tu jeszcze dodawać?

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2015 23:34:39 przez odyseja_lkc
[#10] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #9

Co tu jeszcze dodawać?

Na przykład, że sobie stąd pójdziesz i już więcej nie wrócisz
[#11] Re: Naiwne Polaczki

@aMifan, post #5

Powiem tak: nie zdołała obrzydzić mi Rosji komuna, choć pan Gomułka i podobni bardzo się starali, nie zdołała postkomuna. Dokonał tego dopiero Putin, który swoją postawą, gierkami i retoryką przypomina - wypisz, wymaluj - moją byłą żonę. Nie da się z kimś takim ani dogadać ani, tym bardziej, robić interesów. Wiem co mówię. ok, racja
[#12] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #10

Oj, specjalnie dla Ciebie, dodam jeszcze to:

http://mysl-polska.pl/node/403
[#13] Re: Naiwne Polaczki

@Daclaw, post #11

Widzisz, Putin zaczął zachowywać się tak jak jego oponenci.
Innymi słowy - gdyby była żona zaczęła szyć bajki na Twój temat, to Ty zacząłbyś szyć bajki na jej temat, na zasadzie odbijania piłeczki.

Czyli - Putin zniżył się do poziomu swoich wrogów :)
[#14] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #13

Putin do niedawna nie miał wrogów, tylko cmokierów, rozpływających się w zachwytach nad tym, jaka to się w Rosji robi cywilizacja i niemal demokracja. Jeden Lech Kaczyński miał na ten temat trzeźwy (i wyszydzany wówczas) pogląd, co mu po latach muszę przyznać, chociaż nigdy za nim nie przepadałem. I co, nagle oni wszyscy bez żadnego powodu się na biedaka Wołodię uwzięli?

Mi coś innego w tym wszystkim przeszkadza: nagle do stada idiotyzmów, okupujących przestrzeń polskiej dyskusji publicznej, dołączyli jacyś banderowcy, faszyści, dziejowa rola Armii Czerwonej - tematy kompletnie z pupy i nie na te czasy. I nagle każdy ma się opowiadać i deklarować, jakby mało było dotychczas linii podziału polskiego społeczeństwa.

A ze mną też kiepsko - gadam z ruskim trollem. wariat?
[#15] Re: Naiwne Polaczki

@Daclaw, post #14

Krótko i na temat. Największym wrogiem Narodu nie jest Rosja, tylko... jej obywatele....
Chamstwo, nienawiść, ciągle narzekanie, "konfidentura" na każdym kroku. Kto za to odpowiada? Rządy od 1949 roku. Gnój, syf i gimela.

A Poloczki są tak tą demokracją natchnione i UE oraz są w takiej pogoni są za pieniążeczkami (PROVIDENT pęka w szwach), że masowo mają z łbem coś nie tak albo się wieszają.... liczba samobójów przewyższa liczbę ofiar na Ukrainie od początku konfliktu, jeśli chodzi tylko o rok 2014....

Przed chwilą jeden z drugim do 5 nie mógł zliczyć a gdzie poprawnie złożyć i wymówić zdanie a teraz wielkie państewka z UE na wzór amerykańskich rodzinek się masowo panoszą.... Oh, ah, eh......

R Z Y G A Ć S I Ę CHCE .........

TV to nie włączam, chyba że "internetową TV" republikę, albo MaxTV tam przynajmniej nie kłamią!

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2015 16:55:55 przez BomberMAX
[#16] Re: Naiwne Polaczki

@Daclaw, post #14

A ze mną też kiepsko - gadam z ruskim trollem.

Ja w trolle nie wierzę, to i z nimi nie rozmawiam :)
[#17] Re: Naiwne Polaczki

@BomberMAX, post #15

albo MaxTV tam przynajmniej nie kłamią!

No Max Kolonko super się ogląda :) Ciekawostka że stał się wrogiem prawicy od odcinka w którym podziwiał Putina za jego strategiczne posunięcia :)

Mi Max Kolonko podpadł tylko w jednym stwierdzeniu - że za panoszenie się islamistów są winni ludzie którzy pozwolili nie szanować religii chrześcijańskiej.

Teoria z pupy wzięta, w końcu sam jest w szponach religii :)
[#18] Re: Naiwne Polaczki

@aMifan, post #5

TRUE! , ale niektorzy kieruja sie zyciowa dewiza; na zlosc Babci odmroze sobie uszy wariat?
[#19] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #17

Mi Max Kolonko podpadł tylko w jednym stwierdzeniu - że za panoszenie się islamistów są winni ludzie którzy pozwolili nie szanować religii chrześcijańskiej.

Islamistów religia konsoliduje i napędza. Co nas konsoliduje? Jeśli nie mamy ekwiwalentnego spoiwa kulturowego, to z automatu znajdujemy się na słabszej pozycji.

Trzeba być nie lada ignorantem, żeby nie rozumieć tej siły religii. Rozumieli ją w ZSRR, bo czymże był kult Lenina/Stalina, jeśli nie religią państwową? Tak samo kult Kimów w Korei Północnej. Nawet twój ulubieniec Putin, starym aparatczykiem będąc, nie brzydzi się odwoływać do "wartości chrześcijańskich.
[#20] Re: Naiwne Polaczki

@Daclaw, post #19

Kwota wolna od podatku

Trzeba być nie lada ignorantem, żeby nie rozumieć tej siły religii.

Trzeba być nie lada ignorantem, żeby pozwolić aby taka siła się panoszyła i krzywdziła ludzi :)
[#21] Re: Naiwne Polaczki

@Daclaw, post #19

Nawet twój ulubieniec Putin, starym aparatczykiem będąc, nie brzydzi się odwoływać do "wartości chrześcijańskich.

Gdybyś nie wiedział, to za swojego panowania Putin wzmocnił pozycje kościoła w Rosji.
Chyba nie muszę tłumaczyć, że dlatego iż ciemnotą łatwiej sterować i zawsze pozostaje im na pocieszenie życie wieczne :)

Ja wolę żeby zamiast ciemnoty rodem ze średniowiecza, w Polsce była na 1st place nauka.
[#22] Re: Naiwne Polaczki

@Diabeł, post #6

Zawsze tak było, jest i będzie. Ameryka/Francja zawsze handlowały, handlują i będą handlować z rosją bronią/sprzętem i na odwrót. Mi chodziło raczej o to jaki tytuł nadał wątkowi psychotroll.

Z takim położeniem geograficznym mogą sobie na to pozwolić.

Widzisz, Putin zaczął zachowywać się tak jak jego oponenci.

Nie zauważyłem. Polityka rusków zawsze była na anty względem zachodu. Jeśli zachód proponował jakieś rozwiązania, ruskie są zawsze przeciwko, nawet jeśli mogli by na tych rozwiązaniach zyskać to tego nie zrobią. Takie ruskie zacięcie.
[#23] Re: Naiwne Polaczki

@QkiZ, post #22

[#24] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #23

wg mnie, każdy kto chodzi do wyborów i głosuje na znane mordy osób, które siedzą na stołkach na wiejskiej od lat 90 to lemingi.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2015 11:59:24 przez QkiZ
[#25] Re: Naiwne Polaczki

@QkiZ, post #24

każdy kto chodzi na wybory i głosuje już zaczyna podchodzić pod lemminga
[#26] Re: Naiwne Polaczki

@odyseja_lkc, post #20

Coś w tym jest: tnij.org/dziekujemy_polaczki

edit----
nie da się z tego linka zrobić, gdybam że dlatego iż końcówka adresu jest bez .htm/.html

Ostatnia aktualizacja: 18.05.2015 02:55:30 przez odyseja_lkc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem