[#1]
Schneider Amstrad PC1512DD
Witam
Pytania grzecznościowe i wiem, że jestem na portalu amigowym ale pewnie tu też zaglądają kolekcjnonerzy innych systemów więc proszę o wyrozumiałość
A więc:
Dostałem od kolegi z pracy do przetestowania sprzęt jak w tytule (dostał w spadku) całość prezentuje się jak nówka i jest w stanie idealnym do tego jest sprawny (monitor, komputer,dźwięk, klawiatura, oraz mysz wszystko działa) udało mi się to uruchomić bo zestaw zawierał dyskietki w tym i gry

i chodzi wszystko bez zarzutu i tu pytanie do was wszelkiej maści kolekcjonerów ile to jest warte zwłaszcza w tym stanie bo sam nawet jestem zainteresowany ale chcąc być w porządku z kolegą chcę się od was dowiedzieć mniej więcej jaka kwota wchodzi w grę?
Sprzęt przyjechał z Niemiec ale to żaden śmietnik tylko perełka w stanie idealnym proszę o jakieś propozycje wyceny aby kolega mógł tu to zobaczyć co prawdziwi koneserzy retro-sprzętu sądzą o jego spadku

dodam, że na dyskietkach znajduje się mnóstwo oryginalnego oprogramowania a całość w tym stanie normalnie zapiera dech w piersiach

.
Oczywiście mam konto na allegro i można by to wystawić i wtedy sprawdzić ale wydaje mi się, że sprzęt w takim stanie to raczej na ebay się nadaje ale niestety nie mam tam konta a i tego sprzętu jest mało więc proszę bardziej co doświadczonych o wypowiedz
pozdrawiam Piotr a oto mała galeria:
A garść informacji znalazłem w starym numerze bajtka:
Co sądzicie ile może to być warte?
Pozdrawiam
Ostatnia aktualizacja: 21.03.2015 15:44:35 przez heniek29cr
Ostatnia aktualizacja: 21.03.2015 15:48:24 przez heniek29cr