[#1] Problem z wifi (czy Orange blokuje sygnał?)
Witam.
Mam problem z wifi w komputerze (Asus F5SL, XP SP3, karta wifi Atheros AR5007EG).
Otóż uruchamiam kompa, jednocześnie włączając Router (Huawei B683, Play internet na karte) i widzę, komputer połączony z Orange FunSpot. Wchodzę na ustawienia sieci bezprzewodowej a tam żadnych punktów dostępu. I informacja, abym użył zewnętrznego oprogramowania do połączenia z siecią.
Czasem się uda i wchodzę w "zmień ustawienia zaawansowane>sieci bezprzewodowe>użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowych" i klikam i mam już sieć preferowaną (swoją). Ale czasami znika mi ta zakładka "sieci bezprzewodowe" i pomaga przywracanie systemu (tylko).

Przekopałem Google, wchodziłem na strony, forum Orange (bo myślałem że to oni hakują mi połączenie, żeby się rozreklamować). Sam już nie wiem, Czy to wina Windowsa, czy Orange?

Help obsesja
[#2] Re: Problem z wifi (czy Orange blokuje sygnał?)

@don_rafito, post #1

Sprawdź czy router łączy się do punktu dostępowe jaki np. można stworzyć na smartfonie.
Funspot orange nie jest szyfrowany i dlatego do niego sie łączy.
Wylacz w windows automatyczne logowanie do obcych sieci. Ustaw tez priorytety logowania, aby twoja sieć była jako pierwsza
[#3] Re: Problem z wifi (czy Orange blokuje sygnał?)

@Norbert, post #2

Mam zrobiony punkt w smartfonie (czasami z niego korzystam). I jest to samo. Po prostu znika mi cała zakładka....

... a połączony jestem z tym nieszczęsnym Orange.

I jeszcze jedno zauważyłem, że czasami po włączeniu kompa wifi jest wyłączone, tylko BT chodzi. Włączam ręcznie Wireless Console i wtedy śmiga. Sterownik sprawdziłem (AR5007EG 10.0.0.216), wygląda ok. Może to XP wysiada?

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2015 21:38:45 przez don_rafito
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem