[#1] problemy z płytami głównymi od PC
Przenoszę śmieciowy oftop z innego działu.
[#2] Re: Jeszcze raz Amiga:-)
witam
Totalna bzdura

Kazda firma co zatrudnia wiecej niz 50 ludzi /a takich firm jest sporo /
potrzebuje sprawdzonych rozwiazan ktore moga byc drozsze byle by sie nie psuly.

A informatycy i sprzetowcy klna jak sie pusja i musza naprawiac znacznie czesciej skladaki
wola kupic czasami gorszy technicznie sprzet ale zeby nie bylo z nim problemow

Poprostu nieoplaca sie kupowac technologii sprzetu jesli nie ma sprawdzonych rozwiazan
i podobnie jest z samochodami dlatego Vies wagen ma taka pozycje a inne firmy np KIA
nie dorastaja do piet sprzedaza i pozycja na rynku, a fiat traci rynek bo jego wozy sie statystycznie czesciej psuja.
lub inaczej
Sprawdz sobie statystyki i popytaj u reselerow jaki sprzet wola sprzedawac
DElla HP Toschibe czy wynalazki /malo znane firmy /
Nawet te firmy proponuej sie klientowi koncowemu

Jesli zas klient nie ma pieniedzy /chce zaoszczedzic / sprzedaje mu sie taniego skladaka
a pote klient lata do serwisu albo sam naprawia sprzet po gwarancji

W firmach naprawy kosztuja lepiej kupic co porzadnego niepsujacego sie.

A propos Komputronika ile on ma % rynku obecnie
a ile % Ci co dostarczaja markowy sprzet ?szeroki uśmiech
[#3] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@AmigaFAN, post #2

No i tu teraz wiele się zmieniło. Ze starego rozumowania nic już nie jest aktualne. Naprawiam regularnie laptopy. Niestety praktycznie wszyscy zaczęli stosować płyty główne jednego producenta : Hann Star, najczęściej niebieski, cieńki i delikatny laminat. Mam ze 6 laptopów, gdzie ten element jest do wymiany, nawet Sony Vaio stosuje ten produkt, podobnie Lenovo, Asus, Acer, HP, Packard Bell i inne. Więc gadka o tym że ktoś woli sprawdzone rozwiązania to już historia. Teraz liczą się tylko zyski...
[#4] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@Voyox, post #3

Bardzo rzadko spotykałem się z padem płyty głównej w laptopach HP w ostatnich latach. Mam na myśli serie biznesowe, czyli np. Elitebooki HP 8440, 8460, 8470, 8560, 8570...Na kilkaset sztuk były u mnie może ze 2-3 takie przypadki.

Nie wypowiadam się na temat modeli domowych (Pavilion itp.), bo te rzeczywiście są dość przeciętne i tam to zapewne nie wygląda tak różowo.
[#5] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@Voyox, post #3

hejka
Masz racje ze wszystko sie zmienia

Przedstawilem tylko rozumowanie klienta firm ktore kupuja sprzet naprzeciw temu co uzytkownik "domowy" preferuje
Wiekszosc /ilosciowo i finansowo /kupuja wlasnie firmy i to one decyduja w pewnym sensie o ksztalcie rynku
Jasne ze sa firmy i ludzie ktorzy chca kupowac tanio i kupuja tanie rozwiazania ale w wiekszosci kladzie sie nacisk na rozwiazania /zakupy - sprawdzonych brandow z optymalnie mala liczba usterek
Na zepsucie sprzetu firm nie stac i jest to kosztowne /przestoje w pracy pracownikow koszt serwisów/

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2015 08:45:24 przez AmigaFAN
[#6] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@Motyl, post #4

Pavilion to porażka, za dramo tego nie chcę.
Odklejanie się tam grafiki to standard...
[#7] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@Shredder, post #6

Na to jest domowy sposób, wyciągam z płyty bateryjkę i plastikowe elementy które się da. Wkładam do piekarnika na 220 stopni przez 15 minut. 8 na 10 płyt zmartwychwstaje. Jak ktoś chce może wypróbować OK
[#8] Re: Jeszcze raz Amiga:-)

@Voyox, post #7

To tylko tymczasowe rozwiązanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem