[#1] muzyka c64
Właśnie odkryłem na youtube gościa o ksywie GOTO80... to jest po prostu niesamowite. Nowoczesne, elektroniczne rytmy z wykorzystaniem komodora, amigi i gameboya.

Probki:

link

link

pozdro
[#2] Re: muzyka c64

@marianoamigo, post #1

Myślałem że próbka trwa kilka minut a to jest godzina.
Nowoczesne rytmy = Happy Birthday ?? szeroki uśmiech

A ten drugi link to badziewny jest.

Zresztą mi tam lepiej wchodzi w ucho to:
https://www.youtube.com/watch?v=J1ylMJwfLmM

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 13:15:08 przez ZbyniuR
[#3] Re: muzyka c64

@marianoamigo, post #1

Nie to żebym się czepiał, ale autor użył emulatora w pierwszym nagraniu. A odkąd złożyłem sobie SIDblastera zacząłem na to zwracać uwagę.

Po pierwsze dźwięki czasami są "zbyt płaskie", głównie chodzi o emulację filtrów.
Po drugie emulacja to tylko emulacja i nie jest w 100% "zgodna z SIDem", więc zdarzają się "przekłamania". Przykładem niech będzie choćby "packa bytes" nie do końca poprawnie odtwarzany na większości emulowanych odtwarzaczy. Poniżej masz przykładowy link do nagrania z SIDblastera (z MOS 8580R5 na pokładzie) i muzykę w formacie SID.

Nagranie

muzyka w formacie PSID

PS: w nagraniu są lekkie przeskoki (powstały w czasie nagrywania on-fly sampla na HD), ale nie chciało mi się zgrywać go ponownie.

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 15:38:53 przez Solo Kazuki

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 15:54:18 przez Solo Kazuki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem