[#1] Którą półkulą myślicie
To znaczy ja myślę dwoma na przemian:) Bo mogę zrobić aby obiekt naszych badań raz kręcił się w lewa a raz w prawo.

Ktoś może tego próbował?

Tu jest link z wirującym obiektem badań, wystarczy popatrzeć i wyniki są od razu.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2015 00:56:23 przez amizet
[#2] Re: Którą półkulą myślicie

@amizet, post #1

Ten gif jest tak zrobiony, że każda z odpowiedzi o kierunek wirowania jest poprawna. Nikt nie powinien mieć problemów z widzeniem obu wariantow krecenia.

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2015 07:49:43 przez michalmarek77
[#3] Re: Którą półkulą myślicie

@michalmarek77, post #2

Dokładnie, kobieta na obrazku raz kręci się w lewo, a po kilku lub kilkunastu sekundach kręci się w prawo. Można nawet zauważyć ten moment.
[#4] Re: Którą półkulą myślicie

@SuperBuster11, post #3

Hmmm, wpatrywałem się przez dłuższa chwilę i widziałem tylko kręcenie zgodnie ze wskazówkami zegara, w druga stronę nie chciała się pani kręcić.
[#5] Re: Którą półkulą myślicie

@Tomski, post #4

To się zmienia nieregularnie. Czasem szybciej zmienia kierunek, czasem później.
[#6] Re: Którą półkulą myślicie

@Tomski, post #4

[#7] Re: Którą półkulą myślicie

@Dopuser, post #6

Jak tak teraz patrzę to myślę że ona jednak obraca się tak jak na lewym obrazku, bo ta po prawej w chwili gdy jest odwrócona plecami to ma za długą tą czerwoną nogę, a przecież gdy ta noga jest dalej od nas (tzn zasłania ją ta niebieska) to wg perspektywy raczej powinna się skrócić a nie wydłużyć. Jak myślicie?

A swoją drogą to bardzo zgrabna laska. No i dzięki Dopuser za te kolorowe kreski.
[#8] Re: Którą półkulą myślicie

@ZbyniuR, post #7

Wszystko zależy od tego na który obiekt badań się patrzy. Opcji jest kilka albo wszystkie kręcą się w lewo albo wszystkie w prawo. Ta po lewej w prawo lub w lewo ta po prawej tak samo.

Najtrudniej jest zapanować nad tą w środku. Chodzi oto aby była do nas twarzą i kręciła się raz w lewo a raz w prawo i nie robiła pełnego obrotu.

Ta s środku nie dość że się kręci to jeszcze rusza rekami.

Bo jeśli nam się "przełącza", to raz jedną rękę ma w górze a raz drugą, oczywiście jak nie robi całego obrotu. To dobrze to widać wtedy

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2015 03:55:35 przez amizet
[#9] Re: Którą półkulą myślicie

@amizet, post #8

patrzyłem się na to przez kilka dobrych minut i choć chciałbym się nabrać to nie umiem.
[#10] Re: Którą półkulą myślicie

@Dopuser, post #6

Rzeczywiście, jak najpierw popatrzy się na lewy obrazek, to środkowa laska kręci się w lewo, a jak na prawy - to środkowa kręci się w prawo. Trzeba tylko patrzeć wtedy, gdy postacie się synchronizują, czyli przyjmują identyczną pozycję.
[#11] Re: Którą półkulą myślicie

@Tomski, post #4

.... popatrz lewym okiem przez dłuższy czas... później zmień na prawe :)
[#12] Re: Którą półkulą myślicie

@Dopuser, post #6

Teraz widzę obracanie w dwóch kierunkach. Myślę, że to przez to że kolega Dopuser dopuścił się "fałszowania kolorami". Odwrotnie są kolory, niebieski i czerwony, przez to się miesza. Jak dla mnie dwa pierwsze obrazki obracają się w tym samym kierunku a trzeci, poprzez zmianę kolorów... Kurcze teraz wszystkie kręcą się jak chcą, hehehe.

Lewe/prawe oko pomogło na oryginale.

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2015 22:20:41 przez Tomski
[#13] Re: Którą półkulą myślicie

@Tomski, post #12

1 i 3 kręcą się w przeciwnych kierunkach, no i mają odwrotnie nałożone kolory na rękach. A tak w ogóle to nudzie się Wam, a tu Grecja tonie, Polska tonie, UE tonie...
[#14] Re: Którą półkulą myślicie

@Ender, post #13

i Wyszków tonie.
[#15] Re: Którą półkulą myślicie

@groovebox, post #9

Aby się nabrać trzeba myśleć ale nie patrzeć. to znaczy myśleć ale patrzeć tak aby nie zawracać uwagi. Dwie pierwsze kręcą się w tym samym kierunku ostatnia kręci się w przeciwnym.

Aby środkowa wykonywała pół obrotu i ruszała rękami, trzeba patrzeć na pierwszą, gdy już ma obracać się do nas plecami spojrzeć na trzecią. Wtedy obiekt badań w środku będzie obracał się raz w prawo raz w lewo będąc do nas twarzą.

//Obiekt jeden i trzy kręci się w lewo, tzn jeden ma podniesioną prawą rękę i kręci się w lewo a obiekt trzy ma lewą rękę podniesioną i kręci się w lewo też. Ale na pierwszy rzut oka widać inaczej.

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2015 01:36:42 przez amizet
[#16] Re: Którą półkulą myślicie

@Ender, post #13

a tu Grecja tonie, Polska tonie, UE tonie...

Eee przecież to Forum o Amidze, od czego są Euro Posłowie, jak sobie jakiś kraj nie radzi to mają mu pomóc, czyź nie. To niech teraz wymyślą co tu zrobić, aby było dobrze bo za to im płacą, przecież.

A tak poza tym Polska ma się dobrze, nawet bardzo dobrze, Przed Nami nasza Piękna Polska Złota Jesień. Tak poza tym to Papież zażyczył sobie liści koki, tak że u nas też by mogli takie zwyczaje wprowadzić, i jak nasi "Duchowni" zaczną słuchać swojego Przełożonego. To może coś z nich jeszcze będzie, tzn. utrzymają się na etacie. Choć zmiany są konieczne...
[#17] Re: Którą półkulą myślicie

@amizet, post #1

Ta babka się wcale nie kręci. To kamera lata dookoła niej.
...i zazwyczaj lata w lewo :D
[#18] Re: Którą półkulą myślicie

@amizet, post #16

największym zmartwieniem jewropy, o ile nie świata są teraz gieje i lesby. chwd, że się wszytko sypie, a wojna już jest prawie do przewidzenia. najważniejsze teraz dla świata jest tylko lgbt, czy jak tam się to g...o teraz nazywa.

ps. to pisałem ja, Jarząbek Wacław.
[#19] Re: Którą półkulą myślicie

@groovebox, post #18

A tak swoją drogą to całe to LGBT towarzystwo szykuje sobie pętlę na szyję.

Jak islamiści zdominują Europę to LGBT będą pierwsi na liście do odstrzału.
W ich własnym życiowym interesie jest udzielanie poparcia Kościołowi (sic!) w Europie i promocja rodzin wielodzietnych przez białych europejczyków.
Ale to sprzeczne z ich światopoglądem...
[#20] Re: Którą półkulą myślicie

@Ender, post #13

Cały świat tonie.....
Polecam:
link
[#21] Re: Którą półkulą myślicie

@BomberMAX, post #20

[#22] Re: Którą półkulą myślicie

@groovebox, post #18

największym zmartwieniem jewropy

To dalej jest zmartwienie Euro Posłów.

A to że przy korytku było tłoczno i nie każdy wychodził, tak samo pojedzony do tego "starzy" wyjadacze nie chcieli odejść i jedli za dwóch. To czar prysnął, jak by dzieli się w miarę po równo, co by każdy był pojedzony. To przedstawienie mogło by trwać i trwać, tak że jeśli chcesz komuś pogratulować, że obecny rząd wygląda tak jak wygląd, to tym co jedli za dwóch.

Oczywiście nie żebym popierał idee korytka ale mniej więcej tak to wyglądało.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem