[#1] Poszukuję chętnych do udziału w ankiecie na temat nauki programowania
Witam wszystkich,
Nazywam się Patryk Wasiak, jestem naukowcem pracującym nad historią użytkowania komputerów domowych w Polsce. Obecnie piszę artykuł naukowy o tym, jak ludzie uczyli się samodzielnie programować Spectrum, Atari XE/XL/ST, C-64 i Amigi za pomocą artykułów w pismach komputerowych, różnego typu broszur i kursów w klubach komputerowych. Chciałbym oprzeć artykuł na wspomnieniach osób, które w ten sposób uczyły się programować i chciałbym zapytać, czy ktoś z forumowiczów zgodziłby się na odpowiedzi na kilka pytań w krótkiej ankiecie? Ankieta ma 9 pytań i udział w niej zająłby może ze 20 minut. Mój tekst będzie opublikowany w książce Historia Informatyki w Polsce wydanym przez Polskie Towarzystwo Informatyczne i w artykule byłyby podziękowania dla uczestników ankiety i wszystkim udostępniłbym ten artykuł.
Tu można pobrać formularz ankiety z mojego profilu na acedamia.edu. Nie wiem jak na PPA Forum dodać załącznik do tematu, więc tylko w ten sposób mogę udostępnić formularz.

www.academia.edu/attachments/38207221/download_file?st=MTQzNzA1MjU4Nyw4My4yNy4xNjkuMTA5LDMzOTE3OTc%3D&s=work_strip]link[/url]

PS. Tu można znaleźć moje poprzednie publikacje o komputerach w Polsce
https://wroc.academia.edu/PatrykWasiak

Patryk Wasiak
Instytut Kulturoznawstwa, Uniwersytet Wrocławski

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2015 15:19:31 przez patryk_wasiak
[#2] Re: Poszukuję chętnych do udziału w ankiecie na temat nauki programowania

@patryk_wasiak, post #1

page not found
[#3] Re: Poszukuję chętnych do udziału w ankiecie na temat nauki programowania

@QkiZ, post #2

Witam,

Dzięki za zainteresowanie. Skończyłem już robić ankietę ze względu na entuzjastyczny odzew i bardzo dużą ilość odpowiedzi, jakie dostałem w ciągu dwóch dni.

pozdrawiam
Patryk

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2015 14:06:24 przez patryk_wasiak
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem