[#1] Jak nie tuningować aut
Felgi oszpeciły auto a wy co uważacie?
[#2] Re: Jak nie tuningować aut

@Ender, post #1

A gdzie opony ?

PS. I amerykańskie zawieszenie poszło się ... Teraz to pewnie czuć każdy listek na drodze

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2015 18:20:35 przez SuperBuster11
[#3] Re: Jak nie tuningować aut

@Ender, post #1

Na normalne drogi fajne felgi. Niestety nie na taki kołchoz jak u nas.
[#4] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #3

Same felgi nie są złe, tylko ktoś dał d… z oponami.
[#5] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #3

Terenówka która trzęsie jak wóz drabiniasty a do tego nie umie po normalnej drodze jechać a tylko po lotnisku - za darmo bym nie chciał. A do tego w takim żałobnym kolorze, w sam raz dla smutasa.
[#6] Re: Jak nie tuningować aut

@ZbyniuR, post #5

To nie terenówka tylko suv. Umie jeździć po normalnych drogach, tylko w naszym kołchozie takich dróg jak na lekarstwo.
[#7] Re: Jak nie tuningować aut

@SuperBuster11, post #4

Taka stylowa deskorolka do bujania się po mieście
[#8] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #6

Inaczej definiujemy słowo normalny. Dla mnie to coś co najłatwiej spotkać. Auto które sobie z takimi drogami nie radzi uważam za bezużyteczne. A SUV który nie potrafi zjechać z asfaltu to nie jest SUV tylko kaleka. Auto do niczego. Za wysoki i za mało opływowy by naprawdę szybko jeździć po asfaltowych zakrętach i za twardy by radzić sobie na trawce. Auto dla zakompleksionych szpanerów, którzy szpanują tym że stać ich na kupowanie bezużytecznych rzeczy.
[#9] Re: Jak nie tuningować aut

@ZbyniuR, post #8

Inaczej definiujemy słowo normalny. Dla mnie to coś co najłatwiej spotkać.

Na to wychodzi, że inaczej definiujemy. Psi klocek najłatwiej spotkać na trawniku co nie oznacza, że to jest normalne.

Auto które sobie z takimi drogami nie radzi uważam za bezużyteczne.

SUV to nie terenówka i nigdy nie był projektowany w takim celu.

Z wiki:
SUV od samochodu terenowego różni się tym, że może, ale nie musi, radzić sobie w terenie i zawsze zapewnia wysoki komfort podróżowania, w przeciwieństwie do spartańsko wyposażonych i czasem twardo zawieszonych aut terenowych

Auto do niczego. Za wysoki i za mało opływowy by naprawdę szybko jeździć po asfaltowych zakrętach i za twardy by radzić sobie na trawce.

Zdziwił byś się co potrafią SUVy Oczywiście nie mówię o wynalazkach typu dacia czy łada niva/nysa.

Auto dla zakompleksionych szpanerów, którzy szpanują tym że stać ich na kupowanie bezużytecznych rzeczy.

Zdziwił byś się, jak bardzo użyteczny i niezastąpiony potrafi być SUV.
[#10] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #9

Co roku wyciągam kilka takich SUV'ow na leśnej drodze z kałuży swoją terenówką, bo użytkownik pomylił auto terenowe z osobówką po wyglądzie, a przecież wcale tak mocno tutaj nie pada .

Moim zdaniem SUVy to auta szpanerskie dla ciot, szczególnie wersje White.
[#11] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #9

Gumki recepturki zamiast opon nie zapewnią komfortu podróżowania w żadnych warunkach. A jeśli Nysa to SUV to nie mam więcej pytań.

Moi znajomi co kupili kombi (bo to takie praktyczne auta) śmiali się że zmarnowałem kasę na cabrio. Przestali jak przewiozłem nim szafę, lodówę i płyty gipsowe które nie mieściły się w kombi.
[#12] Re: Jak nie tuningować aut

@ZbyniuR, post #11

A jeśli Nysa to SUV to nie mam więcej pytań.

A SUV to nie samochód terenowy.

Moi znajomi co kupili kombi (bo to takie praktyczne auta) śmiali się że zmarnowałem kasę na cabrio.

To patologia śmiać się i pluć jadem z powodu typu samochodu jaki ktoś kupił. Tak twoi znajomi co się śmiali z ciebie, że kupiłeś kabriolet tak samo ty się śmiejesz z czyjegoś samochodu typu suv.
[#13] Re: Jak nie tuningować aut

@mkruk, post #10

Co roku wyciągam

Zieeew. Co ty już nie robiłeś w swoich majakach jak nie wziąłeś lekarstw. Śpioch
[#14] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #12

Wiesz ja nie tyle SUV-ów się czepiam, bo niektóre mi się podobają jak Fiat Panda 4x4 czy też te starsze Volvo XC90, ale nabijam się z tych gumek które tak zdziwiły Endera że założył o nich wątek. No bo z jaką prędkością zdecydowałbyś się podjechać takimi pod krawężnik (powiedzmy 15cm), biorąc pod uwagę ryzyko uszkodzenia oraz komfort pasażerów?

Dla mnie to tak jakby robić z auta kalekę. Podobnie myślę o obniżaniu auta tak że potem z trudem przejeżdża progi zwalniające. Podobnie dziwią mnie np u pań długie suknie czy spódnice tak ciasne że tylko tiptopkami można w nich chodzić, albo szpile na których każdy krok robi się z ostrożnością. A jakby musiała podbiec to wcześniej by się przewróciła lub je zdjęła. A ja nosze buty dlatego że wygodniej się w nich chodzi niż boso. Ale są tacy co i tak to używają bo wierzą że to im dodaje elegancji i przyciąga wzrok. A dla mnie to masochizm.
[#15] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #13

Będę pamiętał żeby Twojego pedalskiego SUV'a z leśnej kałuży nie wyciągać i będziesz musiał zapitalać kilka kaemów do najbliższej wsi po traktor, dobrze Ci to zrobi na pośladki

Ostatnia aktualizacja: 29.07.2015 15:24:01 przez mkruk
[#16] Re: Jak nie tuningować aut

@SuperBuster11, post #2

Sama fura fajna, ale te opony? Nie wiem, czy to rozmiar i kształt felg narzucił rozmiar opon, czy może fantazja właściciela. Takich gumek to bym do malucha nie założył, a jedynie na koło od roweru i to do jazdy po torze.
[#17] Re: Jak nie tuningować aut

@ZbyniuR, post #14

Spoko W pełni się zgadzam. To taka deskorolka do powolnego objazdu miasta wieczorem, niż do codziennego użytku
[#18] Re: Jak nie tuningować aut

@mkruk, post #15

Jedyne co możesz wyciągać to tabletki na głowę z blistra.
[#19] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #18

rozumiem, że już to zrobiłeś i polecasz, w końcu taki świrek musi się czymś karmić
[#20] Re: Jak nie tuningować aut

@mkruk, post #19

Idź być chorym umysłowo gdzie indziej.
[#21] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #20

nie karmić trolla!
[#22] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #20

i vice versa.
[#23] Re: Jak nie tuningować aut

@Ender, post #21

Racja. Nie ma się co z umysłowym wdawać w dyskusje
[#24] Re: Jak nie tuningować aut

@Diabeł, post #23

Jak każdy psychol szukasz u innych akceptacji, ale pamiętaj; żółte papiery wystawia lekarz i tylko lekarz może Ci je wycofać, ale Tobie to nie grozi
[#25] Re: Jak nie tuningować aut

@mkruk, post #24

Już późno. Bierz lekarstwa Śpioch
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem