[#1] Il-2
Ktoś lata? Może jakiś multiplay?
[#2] Re: Il-2

@BomberMAX, post #1

War Thunder - polecam!
[#3] Re: Il-2

@Diabeł, post #2

Ja gram w WT ale nie latam tylko jeżdżę i strasznie drażnią mnie papierowe czołgi niemieckie(nimi gram) a rosyjskie/amerykańskie to wszystkie superczolgi nawet taki bt7 rozwala tygrysa.
WT to bardziej symulacja(tryb realistyczny/symulacyjny) pola walki a WOT to gra arcade.
Ogólnie wole WT(grałem w WOT ze 3lata, WT gram 2miesiace) większa satysfakcja z wygranej walki. Choć "stres" z papierowych czołgów jest spory.
[#4] Re: Il-2

@BomberMAX, post #1

Która wersja iła?
Posiadam Il2 1946 oraz Il2 Cliffs of Dover. Wprawdzie coraz trudniej o dobre serwery ale kilka się jeszcze znajdzie (mowa o 1946, w Clod zagrałem tylko kilka razy, za słaby mam do tego komputer).

Natomiast Il2 Battle of Stalingrad jeszcze dla mnie za drogi :)

Kiedyś grałem w WT, ale szybko wróciłem do Iła2.
[#5] Re: Il-2

@Tomski, post #3

Grałem w WoT ze dwa lata, potem zagrałem w WT i od razu odinstalowałem WoT. WoT to taki Quake, gdzie postacie mają skóry czołgów.

i strasznie drażnią mnie papierowe czołgi niemieckie(nimi gram) a rosyjskie/amerykańskie to wszystkie superczolgi nawet taki bt7 rozwala tygrysa.

Niestety to jest ruska gra i ruscy są zbyt potężni niż to było w rzeczywistości a hitlerowcy są specjalnie osłabieni żeby ruskie nie dostawały łomotu za bardzo. Ale bez przesady, że BT7 rozwala tygrysa. Nauczysz się grać, to będziesz tygrysami spuszczał łomot wszystkim bez wyjątku. Tygrysy to potęga, mimo tego że ruskie bardzo je osłabili w tej grze. Hamburgery to tylko mocne wieże od frontu ale kadłub leci na strzała, według mnie to najsłabsza nacja w WT. Ważną rzeczą jest, żeby nie grać hitlerowcami powyżej 6.7 BR, ponieważ powyżej pojawiają się już ruskie czołgi z lat 50 i 60 a z nimi czołgi hitlerowskie nie mają szans.
[#6] Re: Il-2

@Orson, post #4

1946 ;) ja nabyłem, gram przez hyperlobby w wersje 4.13 i przednia zabawa z ludźmi.... pomysł
[#7] Re: Il-2

@BomberMAX, post #6

W takim razie jestem chętny do gry:) Też mam HL i wersję 4.13. Z obecnie istniejących serwerów na HL najwięcej grałem na Orel_War oraz Skies of Valor, polecam zwłaszcza ten pierwszy. Jest jeszcze jeden dobry serwer którego niestety na HyperLobby nie ma - nazywa się Vinni Puh, Link do strony serwera, do niego trzeba się łączyć przez menu gry, po wpisaniu ip.
[#8] Re: Il-2

@Diabeł, post #5

Z BT7 wiem na 100% bo mnie rozwalił strzelał z góry i pewno trafił w silnik. Tak podejrzewam.
Powoli uczę się jak grać. Np to że trzeba grać na jak najniższych detalach grafiki gdyż wtedy widać z daleka przeciwnika(zbieram się z napisaniem do twórców gry aby to poprawili) w przeciwnym wypadku przeszkadzają krzaki/liście/drzewa etc w widoczności.
Druga rzecz to trzeba kontrolować sytuacje z dużej odległości, nie pchać się naprzód. Gorzej gdy ma się jeszcze nie wyszkoloną załogę(w tygrysie mam na 492, jeszcze 8pkt i na eksperta wytrenuję) to mam nadzieję, że będzie łatwiej celować z dużej odległości. Mam taką nadzieję, że celowanie przy duży wyszkoleniu załogi spowoduje wprowadzanie mniejszej korekty do celownika.
W grę tak jak pisałem gram dosyć krótko i ją sam rozgryzam.
[#9] Re: Il-2

@Orson, post #7

piękna sprawa Panie kolego, trzeba się spisać, na TS3 ugadać i wspierać już podczas wspólnej gry ;)
[#10] Re: Il-2

@Tomski, post #8

Co BT7 robił na szczeblu tygrysa? Pewnie jakiś masochista Nie wyobrażam sobie, żeby rozwalił tygrysa, musiał mieć dużo szczęścia

w przeciwnym wypadku przeszkadzają krzaki/liście/drzewa etc w widoczności.

Od tego są krzaki/liście/drzewa, żeby zasłaniały Powinni wprowadzić brak możliwości wyłączenia roślinności bo to faktycznie daje (niewielką ale zawsze) przewagę.

Druga rzecz to trzeba kontrolować sytuacje z dużej odległości, nie pchać się naprzód.

Tygrys jest stworzony do bitw w zwarciu. To nie snajper. Co innego Tygrys II.

to mam nadzieję, że będzie łatwiej celować z dużej odległości. Mam taką nadzieję, że celowanie przy duży wyszkoleniu załogi spowoduje wprowadzanie mniejszej korekty do celownika.

Tutaj najważniejsze znaczenie ma kalibracja działa.
[#11] Re: Il-2

@BomberMAX, post #9

PW poszła.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem