Na moje ogłoszenie o chęci kupna urządzenia UK1541 na forum c64power.com , napisał do mnie "choper" który od 2012 ma konto na forum. Zaoferował mi sprzedaż UK1541 w cenie 350zł + wysyłka 15zł. Jak sam napisał kupił je za 250zł i czekał na to pół roku (tyle czasu około trwa realizacja zamówienia u autora ) . Więc się zgodziłem podał dane i numer konta. Wpłaciłem 26 sierpnia. Do dziś oszust "choper" twierdzi że żadnego przelewu nie otrzymał a sam ze mnie robi naciągacza który domaga się zwrotu wpłaconych pieniędzy. Nie odpisuje praktycznie wogóle na moje wiadomości , chęci złożenia reklamacji w banku, podania nr telefonu aby wyjaśnić itd. Jedynie co odpisał to "nie ma przelewu". Na wysłany mu potwierdzenie przelewu z banku zaopatrzone pieczątką i podpisem kasjera - nic już nie odpisuje. Dlatego przestrzegam przed oszustem który podaje się za osobę :
nick "choper"
J**** K*******
ul. ****** *,
88-400 Żnin
Nr konta bankowego : 56 1140 2004 0000 3402 7479 8995
Oszust podał adres na który jest zarejestrowana działalność gospodarcza. Kontaktowałem się z osobą która prowadzi DG i niestety ciągle potwierdzają się moje przypuszczenia " nikt taki tutaj nie mieszka i nie mieszkał, nie znam takiej osoby".
Dostałem również odpowiedź od autora urządzenia UK1541 "Kisiel"
że nie ma takiej osoby na jego liście która by kupywała u niego UK1541.
Ale na początku uwierzyłem oszustowi że może jednak coś jakaś awaria i przelewu nie dostał więc złożyłem reklamacje w swoim oddziale banku bo tylko tak mogę .
I tak jak się spodziewałem , odpowiedź po 2 tygodniach :
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do Pana zgłoszenia dotyczącego przelewu na kwotę 365,00 PLN wykonanego w dniu 26 sierpnia 2015 roku na rachunek o numerze 56 1140 2004 0000 3402 7479 8995 dziękuję za kontakt. Uprzejmie informuję, że bank odbiorcy potwierdził zaksięgowanie transakcji na wskazanym rachunku w dniu 27 sierpnia 2015 roku. W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości uprzejmie proszę o ponowny kontakt.
Sprawę już zgłosiłem do prokuratury . Jeśli ktoś ma jakielkolwiek informacje na temat tego "oszusta" ( może coś u kogoś kupował itd.. ) to proszę o informację.
Również jeśli ktoś został też oszukany przez tego człowieka ( np.zgadza się ten sam nr konta) również proszę o informację.
Załączam potwierdzenie przelewu jakby ktoś miał wątpliwości:
Zdjęcia urządzenia ( wysłał te zdjęcia na serwer yogile.com i niestety już usunięte, na szczęście zgrałem je sobbie na dysk)
oszust podał również maila : j******@wp.pl pewnie chwilę przed oszustwem założony. Taka ciekawostka to - nigdy nie prowadził ze mną korespondecji przez maila ( bał się że zobaczę adres ip ? ) tylko przez PW na stronie forum c64power
Ostatnia aktualizacja: 21.09.2015 13:25:54 przez maliniak
Ostatnia aktualizacja: 21.09.2015 13:26:12 przez maliniak
Ostatnia aktualizacja: 24.09.2015 05:51:31 przez mailman
Ostatnia aktualizacja: 24.09.2015 05:52:56 przez mailman