[#1] C128D problem z formatowaniem dyskietki
Jak wyregulować flopka nie mając żadnej nagranej dyskietki tylko same nówki w formacie pc 1,2MB ?
bo jak piszę header "qpa" to chwilkę pobzyka i wywala disk error albo jakoś podobnie :/
muszę to ogranąć przed 8bit party :P
[#2] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@QUAD, post #1

Mało mam doświadczenia z dyskietkami, ale o ile mi wiadomo stacja dysków nie czyta dyskietek PC-towych. Zajrzyj na C64 power tak się czegoś więcej dowiesz.
[#3] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Esio, post #2

Zajrzyj na C64 power tak się czegoś więcej dowiesz

Tak mu źle życzysz? Chcesz, żeby wylądował na onkologi?
[#4] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Diabeł, post #3

Quadowi raczej nic nie grozi. Potrafi wgrywać godzinę grę z magnetofonu na Atari, to C64 Power mu nie zaszkodzi.
Co do dyskietek sam zastanawiałem się w czym jest problem jak zaczynałem z dyskietkami na commodore. Jak przeczytałem na forum o dyskietkach PC to się okazało że wszystkie z pieca nie dają się używać na C64.
[#5] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@QUAD, post #1

Jak co to ja mam takie zabytki na testy :)
zabytki
Na 8bit Party będzie masa dyskietek też Potestujesz sprzęta.
[#6] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Esio, post #2

Ja swojego czasu kupiłem dyskietki HD 5.25" z myślą o stacji 1541 II i niestety - co chwilę "errory". Tak czy inaczej C64 leży na półce, a ja sam używam emulatora na pececie z joypadem analogowym...
Więc jeżeli kupować takie dyskietki z Allegro, to koniecznie nie HD. Lepsze DD używane - dyskietki 5.25 praktycznie się nie psują.
[#7] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Vato, post #5

Ooooo, fajna fota, a już myślałem że podałeś jakiś link handlarzynowy.szeroki uśmiech
[#8] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Andrzej Drozd, post #7

Moja fota, cykana moim telefonem, moje dyskietki, mój pulpit WB w tle

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2015 19:11:33 przez Vato
[#9] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Vato, post #8

Spoko mój "handlarzynowy" bunt trwa, w związku z banem Selura. Uważam że że nie zrobił nic złego, jednak szanuję decyzję adminów.OKOKOKOKOK
[#10] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@Esio, post #4

hahaha :) i kto to mówi :P mi się udało wgrać a tobie ? :D
a tak na poważnie to jak faktycznie jest problem z samymi dyskietkami to pewnie je wykorzystam do atari, mam nadzieje że tam takich jaj nie będzie bo sobie nie przypominam, tylko muszę nabyć stację taką jak kiedyś miałem czyli CA 2001, nawet ostatnio była na allegro ale bez zasilacza i kabli i nie wiadomo czy na chodzie więc poczekam na pewniaka.
[#11] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@QUAD, post #10

Myślę, że największym problemem tych dyskietek to to, że są HD. Stacja 1571 obsługuje natywnie dyskietki DS/DD.
[#12] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@hsimpson, post #11

Dyskietki to w sumie taka jakby na to nie patrzeć... kwadratura koła
Pewnie dlatego czasem nie działają haha!

Ostatnia aktualizacja: 19.10.2015 18:36:52 przez Vato
[#13] Re: C128D problem z formatowaniem dyskietki

@QUAD, post #10

Widzisz :) Używki zadziałały od razu hahah :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem