[#1] Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)
Trochę w ostatnim czasie rozszerzyłem zainteresowania gierczeniem i zakupiłem starsze konsolki (dziś bardzo tanie) Nintendo DS oraz Nintendo Wii.
Obie one są genialne i chciałem tu zrzeszyć w tym wątku zajawkowiczów dużego N :)

Na czym i w co kto gra szeroki uśmiech itp. itd.

Ja osobiście przechodzę wszystkie Mariany i zaczynam pierwszą w moim życiu Zeldę
[wyróżniony] [#2] Re: Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)

@Vato, post #1

koniecznie zagraj w "the world ends with you" na ds. jedna z najlpeszych gier w jakie gralem na ds. oprocz tego advance wards, castelvanie, jest tego sporo. zalezy co lubisz. a i jakis czas temu ukazal sie zremasterowany chrono trigger :)
[#3] Re: Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)

@aszu, post #2

"The worlds ends with you" to jakiś przygodowy erpeg?
Na Chrono Trigera kiedyś na pewno znajdę czas :)

Preferuję gry Marianowe i RPGi klasyczne (najlepiej pierwszoosobowe) oraz izometryczne Hack&Slash w stylu Diablo. Tych ostatnich jednak chyba nima na Nintenda :D
[#4] Re: Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)

@Vato, post #3

Wii:
Kirby's Epic Yarn
Super Mario Galaxy 1i2
Metroid Trilogy

Jedne z najlepszych gier w historii. W pierwsze trzy gram, z przerwami, po kilkujrotnych skonczeniach, niemal bez ustanku.
Gier świetnych jest mnóstwo ale powyższe to MUS dla każdego mieszkańca naszej planety :)
Wii to także genialne virtual console i Wii ware: klasyczne zeldy, bonki z pc engine, super turricany czy mega turrican, Cala seria mario, Cave Story czy cale mnostwo innych klasykow.

Ds

Ghost Trick
Seria Ace Attorney
Giana Sisters DS
World ends with you
999
Advance wars
Infinite space
Fire emblem
Kirby super star ultra
Starfy
Aliens: Infestation

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2015 11:13:31 przez michalmarek77
[#5] Re: Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)

@Vato, post #1

Harvest Moon, Mario Kart, Extreme G2 (N64), G3 (GC)
[#6] Re: Nintendo (Mariany, Zeldy i inne)

@Ender, post #5

Wii
Resident Evil 4 i inne Residenty
Wii Sports - Kręgle jak już towarzystwo pijane jest
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem