[#31] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@Tomski, post #29

"..że gościówa wiedziała co mówiła a ja nie?"
Nie wnikam czy wiedziales lepiej czy gorzej, to juz twoja sprawa.
Pisalem o "udawaniu", ze sie czegos nie wie.
To bardzo popularne i standardowe zagranie na splawienie klienta i tylko to mialem na mysli.

"...ceny Amigowego sprzętu go wyprowadzają z równowagi"
raczej ci, ktorzy te ceny dyktuja ok, racja
[#32] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@Tomski, post #28

No więc, moim zdaniem te blokady nie chronią nikogo przed opisanym sposobem wyłudzania pieniędzy z zagranicy, bo:

1. Numery z których dzwonią oszuści nie są numerami specjalnymi (używają pewnie najtańszych starterów na kartę).
2. Oszuści nie dzwonią na Twój koszt. Gdybyś odebrał takie połączenie, to oni zapłacili by za nie (moim zdaniem również Ty pokryłbyś mniejszą część jego kosztów), ale to się raczej nie uda bo nie wiadomo kiedy zadzwonią, a ich automat przerywa połączenie po 1-2 sekundach.
3. Blokady nie dotyczą wybieranych przez Ciebie połączeń ze zwykłymi numerami, czyli takimi jakich używają oszuści.

Te blokady nadają się do blokowania polskich reklam/konkursów przysyłanych przez SMS, które jednak nie narażają aż na takie koszta, jak oszustwa zagraniczne. Oszuści dobrze to przemyśleli, ale liczą tylko na naiwność ludzką więc dużo chyba nie zarobią ;)
[#33] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@RomanWorkshop, post #32

Oj z tą naiwnością to bym uważał - czytaj dział giełda na PPA;) ostatnimi czasy.
Mnie też to do końca nie przekonuje - te blokady, dlatego też napisałem, że z gościówą z pomarańczy nie mogłem się porozumieć. Albo ona ściemniała, że nie wie o co chodzi albo po prostu chciała mnie zbyć, jak pisał Selur.
[#34] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@Tomski, post #33

Raczej to drugie, nie chciała przyznać że nie mają żadnego zabezpieczenia przed tego typu oszustwami i są bezradni (no bo w sumie, jak by takie zabezpieczenie miało działać?).
[#35] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@RomanWorkshop, post #1

Do mnie dzownili z Mauretami około 1 w nocy - 2sygnały. W tym czasie oglądaliśmy filmy o islamistach na youtube.
[#36] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@maliniak, post #35

Do mnie ktoś z Iraku, może Saddam?
[#37] Re: Próby wyłudzeń pieniędzy z komórek

@Diabeł, post #13

Ja w ogóle nie rozumiem i nie akceptuję współczesnego podejścia do telefonu. Oczekuje się, że odbiorę zawsze i wszędzie, bo komuś przyszło akurat do głowy zadzwonić. A dzwoń se, smętny ciulu, nie będziesz mi dyktował, co mam robić...!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem