[#1] Amiga która uratowalem
Nie wiem czy jest jakiś inny lepszy dział na taki temat ale skoro w mojej amidze wszystko już chyba działa to nastał ten czas aby się trochę pochwalić. Pierwsze zdjęcia przedstawiają to jak sprzęt wyglądał miesiąc temu niestety nie mam zdjęć z środka a było tam wesoło ogólnie parę centymetrów błota. Jest to tylko kilka zdjęć bo nie mam fotorelacji ale zawsze.

Link: http://pokazywarka.pl/hx939f/

być może w tym roku trafi na sprzedaż jeśli znajdę coś fajniejszego

Jest tam dysk 13 GB quantium fireball nowa stacja dyskietek oraz karta turbo 8 MB plus koprocesor 882

Na chwile obecna działa wszystko :) oczywiście jest to amiga 1200
Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2016 02:28:32 przez kataklysm
[#2] Re: Amiga która uratowalem

@kataklysm, post #1

ok, racja OK
[#3] Re: Amiga która uratowalem

@kataklysm, post #1

Na fotce z zasilaczem widac dwa uszkodzone kondensatory (prawdopodobnie moze byc ich wiecej do wymiany). Sugeruje wymienic je lub wymienic caly zasilacz.
[#4] Re: Amiga która uratowalem

@powerzx, post #3

Zasilacz i amiga mają prawie wszystkie kondensatory wymienione na nowe :) jak do mnie dotarła to się nie włączala

Na ostatnich zdjęciach widać kondensatory tantalowe na płycie amigi (oczywiście nie było ich tam oryginalnie)

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2016 21:11:02 przez kataklysm
[#5] Re: Amiga która uratowalem

@kataklysm, post #1

Perhydrolem wybieliłeś obudowę ?
[#6] Re: Amiga która uratowalem

@Hubez, post #5

Nie jest wybielana, jest pomalowana na nowo w całości (musiałem ją roznitowac) bo była zardzewiala, tylko front został nie ruszany (także nie wybielany)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem